Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας : Αυτοί που μας χρωστάνε, ζητάνε και το βόδι16-04-2013                                                                          

«Αυτοί που μας χρωστάνε, ζητάνε και το βόδι»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ως Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας  καταγγείλαμε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας την αυθαίρετη και απαράδεκτη ενέργεια του συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκλεγμένου με την παράταξη «Τελευταίο Θρανίο»  να δώσει χωρίς να έχει τη σχετική άδεια ή αρμοδιότητα  τα πρακτικά  της 28ης συνεδρίασης του Δ.Σ. στο συνάδελφο Σχολικό Σύμβουλο της 3ης Περιφέρειας για να τον ενημερώσει σχετικά με την απάντηση του Συλλόγου μας σε προφορικό αίτημά του.

Θυμίζουμε σε όλους ότι το προφορικό αίτημα του συναδέλφου Σχολικού Συμβούλου αφορούσε στην οικονομική συνδρομή του Συλλόγου μας σε επιστημονική ημερίδα που ο ίδιος διοργάνωσε στα πλαίσια των υπηρεσιακών του αρμοδιοτήτων.
Φυσικά θέση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας στο εν λόγω ζήτημα,  όπως και της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ., ήταν και είναι αρνητική.
Οι συνάδελφοι του «Τελευταίου Θρανίου», αντί να παραδεχτούν το λάθος τους και να ζητήσουν συγνώμη, «ζητούν και τα ρέστα».
Προκύπτουν εύλογα τα ερωτήματα :
1)    Από πού προκύπτει ότι ο Σχολικός Σύμβουλος είχε έλλειμμα ενημέρωσης και ζήτησε από αυτούς να του απαντήσουν;
2)   Γιατί ζήτησε από αυτούς να του απαντήσουν κι όχι από κάποιο θεσμικό πρόσωπο;
3)   Γιατί δεν είναι αρκετή η απάντηση ότι ο Σύλλογος δεν επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά ημερίδα που διοργανώνεται στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων του Συμβούλου και χρειάζεται και η αποστολή σε αυτόν των πρακτικών της συνεδρίασης;
4)   Ποιος ζήτησε τα πρακτικά, σε ποιον  και με ποιο τρόπο διατύπωσε το αίτημά του;
5)   Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα άλλα μέλη του Δ.Σ. για την αποστολή των πρακτικών στο Σχολικό Σύμβουλο; (Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Σχολικός Σύμβουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ενημέρωσε το Σύλλογο ότι έχει στα χέρια του τα πρακτικά.)
6)   Έχει δώσει και σε άλλους τα πρακτικά των συνεδριάσεων το «Τελευταίο Θρανίο» χωρίς να το γνωρίζει κανείς; Αν ναι, σε ποιους και γιατί;
7)   Σε τι αποσκοπούσαν τα μέλη του «Τελευταίου Θρανίου» με αυτή τους την κίνηση;
Κυρίες και κύριοι του «Τελευταίου Θρανίου»  οι πράξεις σας και τα λόγια σας σας εκθέτουν, κανείς άλλος.
        Οι συνάδελφοι που έχουν κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια είναι άξιοι επαίνου γιατί εκτέλεσαν το υπηρεσιακό, επιστημονικό κι επαγγελματικό τους καθήκον. Άλλωστε με αυτή την ιδιότητα τους ζητήθηκε να κάνουν τις εισηγήσεις τους και με καμία άλλη.
        Δεν είναι εκδούλευση, είναι τιμή και υποχρέωση για κάθε εκπαιδευτικό να  μοιράζεται με τους συναδέλφους μας τις γνώσεις του.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του Συλλόγου σε ημερίδες των σχολικών Συμβούλων η θέση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. είναι ξεκάθαρη : Τη στιγμή που ο Κλάδος  μάχεται να αποτρέψει την αναβίωση του επιθεωρητισμού, τη στιγμή που η αξιολόγηση που στόχο έχει τη χειραγώγηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι προ των πυλών, είναι τουλάχιστον άστοχη η σύνδεση του συνδικάτου με τη διοίκηση καθώς θα δημιουργήσει στους συναδέλφους μας υποψίες συνδιαλλαγής «κάτω από το τραπέζι».
Αντί να κάνετε, λοιπόν, συνάδελφοι του «Τελευταίου Θρανίου»  κήρυγμα ηθικής στους συναδέλφους σας , ζητείστε απλά μια συγνώμη.Από  τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΧαλκίδαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου