Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, θα μείνει στην ιστορία  της εκπαίδευσης για την διάλυση βασικών δομών της, για  τεράστιο πισωγύρισμα στην ποιότητα της, για την απόλυση ουσιαστικά χιλιάδων εκπαιδευτικών που στήριξαν για χρόνια το Δημόσιο σχολείο.
Το υπουργείο Παιδείας  σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που λείπουν γονείς και εκπαιδευτικοί,  αδιάλλακτα και μεθοδευμένα,  με συγκεκριμένο στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, μέσα από την μείωση προσωπικού, υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη Παιδεία.

Ενώ λοιπόν η επένδυση στην παιδεία θα έπρεπε να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, το Υπουργείο ξεπερνώντας παιδαγωγούς στόχους και προγράμματα εκπαίδευσης, κόβει ώρες μόνο και μόνο για να γλιτώσει διορισμούς εκπαιδευτικών επειδή δεν  βγαίνει ο προϋπολογισμός των δανειστών!
Ανατροπή και υποβάθμιση τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής.
Για  δημιουργία να μη το συζητάμε, γιατί  θέλει θάρρος, μυαλό και σοβαρότητα. Ό,τι ακριβώς τους λείπει.
Με υπουργικές αποφάσεις  συνεχίζουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και με το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου, οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και στη  μετακίνηση μόνιμων .
 Με τον «νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου» ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας, το μετατρέπει σε φύλαξη, υπονομεύει τον κοινωνικό του ρόλο και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, διαλύοντας το θεσμό του ολοήμερου νηπιαγωγείου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- νηπιαγωγών Χαλκίδας  υλοποιώντας την απόφαση της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στην έκτακτη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο.
Ο Κλάδος μας με τις αποφάσεις της 85η Γ.Σ. απαντά στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.  και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των «θεσμών» (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ), αγωνιζόμενη για :
·         Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
·         14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
·         Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
·         Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
·         Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
·         Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
·         Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
·         Μείωση διδακτικής ύλης.
·         Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
             ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου