Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία: από την εκφραστική αφήγηση στην κριτική επιχειρηματολογία» (2 Μαρτίου 2018)

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία: από την εκφραστική αφήγηση στην κριτική επιχειρηματολογία» στην ισόγεια αίθουσα του Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφόρος Χαϊνά 93) την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.15-13.30.

Η καλλιέργεια της γλωσσικής δεξιότητας των μαθητών ξεκινά από την εκφραστική, απολαυστική, κριτική και ορθή χρήση του προφορικού λόγου. Η έμφαση στην προφορικότητα και κατ’ επέκταση στη ρητορική παιδαγωγική, συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη οργάνωση και διαχείριση της πραγματικότητας από τους μαθητές, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.
Θα πραγματοποιηθεί εισήγηση και δύο εργαστήρια εκφραστικής αφήγησης και κριτικής επιχειρηματολογίας, τα οποία οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν εναλλάξ.
Εισηγητές/τριες:
1)    Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ Διδακτικής της Γλώσσας και Ρητορικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Δ/ντρια 2ου Δ. Σ. Γλυφάδας
2)    Δημήτρης Μάλλης, Εκπ/κός-Αφηγητής του 1ου Δ. Σ. Σαλαμίνας

Την ημερίδα θα την παρακολουθήσει ένας (1) εκπαιδευτικός από κάθε Σχολείο 4/θέσιο και άνω. Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν θα χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Αιτήσεις συμμετοχής εγγράφως και αποστολή στο Γραφείο μας με fax (22210.73410 & 22210.77012) ή με email (drastiriotites@dipe. eyv. sch.gr) το αργότερο μέχρι  την  Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.


                              Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ                                                              ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ




                                              
                            Δρ. Κωνσταντίνος  Ζημιανίτης





































Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Υπόψη  Υπεύθυνης  Σχολικών  Δραστηριοτήτων



Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ημερίδα



Ο/Η εκπαιδευτικός………………………………………(Ειδικότητα……..) του Σχολείου ……………………………………. της τάξης…….. ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στην ημερίδα με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία: από την εκφραστική αφήγηση στην κριτική επιχειρηματολογία», που θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.15-13.30.



Τηλέφωνο: (σχολείου): ………………………… (προσωπικό) …………….…

Email: (σχολείου)……………………………….. (προσωπικό) ……………….

Ημερομηνία……………………..




Ο/Η  εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου