Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματικό λόγο» (19 Νοεμβρίου 2018)

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, διοργανώνουν τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματικό λόγο». Οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας (Εμμανουήλ Ξάνθου 2). Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 19-11-2018, δεύτερη συνάντηση Δευτέρα 11-02-2019 και τρίτη συνάντηση Δευτέρα 08-04-20119 και ώρα 16.30-19.30 (ισχύει για όλες τις συναντήσεις).

Σκοπός των συναντήσεων είναι μέσω της νοηματικής ανάγνωσης, οι μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν τη δημόσια ομιλία δίνοντας έμφαση στη νοηματική απόδοση του κειμένου, ώστε να αποδοθεί η γλώσσα των ιδεών και η γλώσσα των συναισθημάτων που αναδύονται μέσα από αυτό. Όσον αφορά την καλλιέργεια του αυθόρμητου λόγου, στόχος είναι οι μαθητές/τριες να μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργική και συμβολική σκέψη και να αξιοποιήσουν τεχνικές που θα πυροδοτήσουν την ελεύθερη απόδοση της σκέψης τους (πρόβλημα/λύση, αφήγηση γεγονότων με χρονολογική ακολουθία, παρελθόν/παρόν/μέλλον, προσωποποίηση άψυχων αντικειμένων, τις 5 ρητορικές ερωτήσεις ποιος/πού/πότε/γιατί). Επίσης, ένας από τους στόχους του σεμιναρίου είναι η πραγματοποίηση μαθητικού φεστιβάλ ρητορικής τέχνης για μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης στο τέλος του σχολικού έτους. Το βιωματικό σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς Δ΄, Ε, ΣΤ΄Δημοτικού.
Εισηγητές/τριες θα είναι η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Δρ Διδακτικής της Γλώσσας και Ρητορικής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Συντονίστρια του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και οι συνεργάτες της.

Αιτήσεις συμμετοχής εγγράφως και αποστολή στο Γραφείο μας με fax (22210.73410 & 22210.77012) ή με email (drastiriotites@dipe. eyv. sch.gr) το αργότερο μέχρι  την  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.


Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ


Δρ. Κωνσταντίνος  Ζημιανίτης




Προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας
Υπόψη  Υπεύθυνης  Σχολικών  Δραστηριοτήτων



Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τριήμερο βιωματικό σεμινάριο



Ο/Η εκπαιδευτικός………………………………………(Ειδικότητα……..) του Σχολείου ……………………………………. της τάξης…….. ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στο τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Καλλιεργώντας την προφορικότητα και τη ρητορική παιδεία, αναφορικά με τη νοηματική ανάγνωση και τον αυθόρμητο επιχειρηματικό λόγο», που θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας (Βουδούρη 6), τη Δευτέρα 19-11-2018, τη Δευτέρα 11-02-2019 και τη Δευτέρα 08-04-20119 και ώρα 16.30-19.30 (ισχύει για όλες τις συναντήσεις).




Τηλέφωνο: (σχολείου): ………………………… (προσωπικό) …………….…

Email: (σχολείου)……………………………….. (προσωπικό) ……………….

Ημερομηνία……………………..



Ο/Η  εκπαιδευτικός







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου