Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Με ‘ανάληψη πολιτικής’ ευθύνης απαντάει στα προβλήματα των σχολείων του Νομού Εύβοιας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας


Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας, όπως είχε προγραμματιστεί σε κοινή απόφαση με την ΕΛΜΕ Εύβοιας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των σχολείων, τα οποία υπολειτουργούν δύο μήνες σχεδόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση τέθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Νομό μας με κυριότερα:
·         Τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών σε δύο συνεχόμενες φάσεις προσλήψεων.
Τα κενά αφορούν κυρίως τις προσλήψεις σε γυμναστές, και ειδικότητες εκπαιδευτικών, αγγλικών, καθώς και στη μηδενική πρόσληψη Γερμανικών, λαμβάνοντας υπόψιν και τα κενά που δημιουργούνται από προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά με ασθένειες, με αποτέλεσμα στην πλειοψηφία τους να μην λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία, με πολλά προβλήματα και στη λειτουργία των πρωινών τμημάτων.
·         Τη λειτουργία των τμημάτων υποδοχής προσφύγων και του νηπιαγωγείου στη δομή της Ριτσώνας
·         Την κτιριακή υποδομή για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
·         Την κατάσταση των σχολείων στο Μαντούδι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
·         Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΔΔΥ στη Χαλκίδα μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  μας ενημέρωσε
·         για νέα φάση προσλήψεων το επόμενο δεκαπενθήμερο Περίπου 1000 εκπαιδευτικοί σε πρώτη φάση και άλλοι 600 στη συνέχεια, με βαρύτητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
·         Προσλήψεις στην ειδική αγωγή και  δεύτερη φάση ΖΕΠ
·         Κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη
·         Λειτουργία των τριμερών επιτροπών για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
·         Σχεδόν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσληψης εκπαιδευτικών γερμανικής γλώσσας
·         Με ευθύνη που αναλαμβάνει ο ίδιος, δεν θα σπάσει κανένα τμήμα ακόμα και αν νομιμοποιείται τέτοια απαίτηση.
·         Δεν θα λειτουργήσει καθόλου η ενισχυτική διδασκαλία
·         Θα είμαστε ο μοναδικός νομός, χωρίς υπεύθυνο του προγράμματος στο κολυμβητήριο στην Α/θμια. Θα υπάρχει ένα υπεύθυνος του προγράμματος από την Β/θμια.
Σε ερώτημα που θέσαμε για το αν τα κενά του νομού Εύβοιας έχουν δοθεί στο Υπουργείο  Παιδείας, ο Περιφερειακός ξεκάθαρα τόνισε ότι τα κενά δεν δόθηκαν στο Υπουργείο, παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης τα έδωσε έγκαιρα και συνολικά .
Τόνισε δε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την  πράξη αυτή, το «φιλτράρισμα» δηλαδή  όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, των κενών που στέλνει στο Υπουργείο.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να απαξιώνεται ένας κλάδος και το Δημόσιο σχολείο με τέτοιες δηλώσεις, περί ανάληψης ευθύνης.
Ανάληψη ευθύνης σημαίνει λογοδοσία και  απαίτηση να δώσει λόγο κάποιος για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του.
Τι σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη για το χάος που επικρατεί στα σχολεία μας, που υπολειτουργούν; Πού είναι η ευαισθησία του συναδέλφου περιφερειακού;; ή μήπως ξέχασε ότι ήταν δάσκαλος τάξης πριν αναλάβει εντεταλμένη υπηρεσία μέσα από τη θέση που υπηρετεί ...εξυπηρετώντας την πολιτική του Υπουργείου ...;;
Καταγγέλλουμε τη στάση του Περιφερειακού Διευθυντή  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, την ανάλγητη στάση του, τη συμμετοχή του στην  διάλυση των ολοήμερων, την υπολειτουργία των σχολείων , την ομηρεία των συναδέλφων...


Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου