Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ



ΘΕΜΑ : «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»

Α) ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ»
Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας διοργανώνουμε Εισαγωγική Ημερίδα με θέμα :
«Η αυλή των θυμάτων . Ενδοσχολική βία- Σχολικός εκφοβισμός: Πραγματικότητα- πρόληψη - αντιμετώπιση »
την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στη Χαλκίδα σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας και το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Εύβοιας.
Στην ημερίδα εισηγήτριες θα είναι οι :
1. Μπεκιάρη Ελένη, ειδ. Ψυχίατρος – Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου, ΚΛΙΜΑΚΑ, με θέμα : « “Bullying” στο χώρο του σχολείου».
2. Γαρώνη Ντόροθι, Ψυχολόγος - Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου, ΚΛΙΜΑΚΑ, με θέμα : «Παραβατικότητα ανηλίκων: Προς την κατανόηση του φαινομένου».
3. Βάγια Αργυρώ, Αναπληρώτρια Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Ν. Εύβοιας με θέμα : «Τρομάζω!... τον εαυτό μου ή τους άλλους; Προσεγγίζοντας το σχολικό εκφοβισμό» 4. Σφέτκου Μαρία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Επιμορφώτρια – Μεσολαβήτρια της ΕΑΔΑΠ - μέλος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Αττικής, με θέμα : «Δεξιότητες επικοινωνίας ως πρόληψη – παρέμβαση στην ενδοσχολική βία».
5. Ρουμπέα Γεωργία, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, καθηγήτρια Δρ. Φυσικής Βαρβακείου Λυκείου, με θέμα : «Μαθητές διαμεσολαβητές : Μία απάντηση στην ενδοσχολική βία».
6. Τσιμπίδου Χρυσάνθη, Φιλόλογος, MA in Special Needs and Development, Εκπαιδευτικός στο ΚΕΔΔΥ Ν. Εύβοιας με θέμα : «Ο συμβουλευτικός ρόλος του εκπαιδευτικού».
7. Ρασιδάκη Χριστίνα, Ψυχολόγος, ΜΑ στη Συμβουλευτική, συγγραφέας με θέμα : «Σχολικός Εκφοβισμός – σημαντικές κινήσεις για τους γονείς».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου Χαλκίδας (Κ. Χαϊνά 93), ώρες 17.00– 20.00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Διεύθυνσής μας.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στο τέλος του εγγράφου και να την αποστείλουν με fax στα τηλέφωνα 2221077012, 2221073410, 2221081979 είτε με e-mail στο drastiriotites@dipe.eyv.sch.gr μέχρι και την Τετάρτη 8/12/2010. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δεν θα ενημερωθούν εκ νέου, διότι όλοι όσοι στείλουν τη δήλωση συμμετοχής θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό.

Β) ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»
Στα πλαίσια αυτής της επιμορφωτικής διαδικασίας θα ακολουθήσει διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, όλων των ειδικοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Ν. Εύβοιας. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν βιωματικά στο νέο υλικό πρόληψης κατά του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο ονομάζεται «Το σπίτι των παιδιών».
Στο βιωματικό σεμινάριο θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν τις ομάδες οι :
1. Ακριώτη Φραντζέσκα, Ψυχολόγος στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης,
2. Κίσσα Μαρία, Ψυχολόγος στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης,
3. Ευθυμιάδου Ελένη, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης
4. Καλαθέρη Μαγδαληνή, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ευβοίας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Νεοφύτου 29 Χαλκίδα) το Σάββατο 11/12/2010 και την Κυριακή 12/12/2010 από ώρες 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
Οι θέσεις για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι 30. Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλουν με fax στα τηλέφωνα 2221077012, 2221081979, 2221073410 είτε με e-mail στο drastiriotites@dipe.eyv.sch.gr μέχρι και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010. Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος, θα προηγηθούν όσοι εκπονούν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και οι υπόλοιποι, αν συγκεντρώνεται ικανός αριθμός, θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην επανάληψή του, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που στείλουν τη δήλωση για το βιωματικό σεμινάριο θα ενημερωθούν τηλεφωνικά την Πέμπτη 9/12/10. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΥΡΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου