Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με την είδηση της μήνυσης σε βάρος εκπαιδευτικού στις Σέρρες για χαστούκι σε μαθητή


Η είδηση έρχεται από το 24ωρο.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε πολλοί εκπαιδευτικοί στο σχολείο.
Παιδιά αγενέστατα, προκλητικά, πολλές φορές προέρχονται από γονείς που τα κακομαθαίνουν είτε από ανικανότητα, είτε από ενοχικά σύνδρομα, είτε εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικής επαφής μαζί τους, παιδιά που προκαλούν προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και δοκιμάζουν τις ψυχικές αντοχές μας.
Οι γονείς των παιδιών φυσικά, αντί να κοιτάξουν γιατί το παιδί τους παρουσιάζει αυτή την αρνητική συμπεριφορά, προσπαθούν να κουκουλώσουν το πρόβλημα είτε υποβαθμίζοντάς το, είναι ρίχνοντας τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς, στο σύστημα, στην άτιμη την κοινωνία...
Στο συμβάν των Σερρών (δες παρακάτω) η μητέρα, αντί να αναλογιστεί τι είναι εκείνο που οδήγησε τη δασκάλα να χτυπήσει το παιδί της κι όχι κάποιο άλλο, το "προστατεύει" με μηνύσεις και διώξεις!
Εύχομαι όμως κάποια στιγμή να μη βρεθεί εκείνη στη θέση να απολογείται για πράξεις του παιδιού της... Έτσι κι αλλιώς το μήνυμα σε εκείνο είναι : Χτύπα, παιδί μου. Βρίσε! Εγώ είμαι εδώ....
Όμως... αν μεγαλώσεις, τότε ούτε η μάνα σου ούτε κανείς δε σε σώζει από τα μπλεξίματα. Αυτό είναι το κρυφό μήνυμα που δε το διάβασε ούτε η μαμά, ούτε το παιδί, ούτε αυτοί που το προστατεύουν με μηνύσεις και διώξεις.
Και για να μην πει κανείς γιατί δεν κατάφερε η δασκάλα να κρατήσει τα νεύρα της, απλά σκεφτείτε τι θα κάνατε αν βλέπατε ένα κακομαθημένο να σας βρίζει στη δουλειά σας, μπροστά σε όλους τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε! Αναλογιστείτε πώς θα αισθανόσασταν εσείς. Η αντίδρασή σας θα ήταν διαφορετική;
Οι εκπαιδευτικοί είμαστε άνθρωποι, όχι κομμάτια κρέας χωρίς συναισθηματισμό και ψυχική φόρτιση. Ελπίζω να το έχει αυτό κατά νου ο δικαστής που θα δικάσει και την υπόθεση, ελπίζω εκείνος να κάνει τη δουλειά του και να αναζητήσει τις ευθύνες για την παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά του μαθητή.



Μήνυσε δασκάλα γιατί χαστούκισε το παιδί της
Δασκάλα στο 15ο δημοτικό σχολείο Σερρών τράβηξε το αυτί μαθητή...
και τον χαστούκισε την ώρα του διαλείμματος, γιατί, όπως ισχυρίστηκε ήταν άτακτος…

Όταν η μητέρα του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο οποίος κάλεσε τη δασκάλα και τη διευθύντρια του σχολείου να δώσουν εξηγήσεις παρουσία της μητέρας, η εκπαιδευτικός ζήτησε συγνώμη που ξεπέρασε τα όρια, είπε όμως ότι το παιδί είχε δείξει απείθεια και την είχε βρίσει.

Η συγνώμη φαίνεται όμως πως δεν ήταν αρκετή για τη μητέρα, η οποία υπέβαλε μήνυση, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα τιμωρήσει και θα «συμμορφώσει» την εκπαιδευτικό, προφυλάσσοντας παράλληλα τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου. Όπως ανέφερε, μάλιστα, θα κινηθεί νομικά και εναντίον της διευθύντριας γιατί επιχείρησε να καλύψει την πράξη της συναδέλφου της.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μήνυσε δασκάλα γιατί χαστούκισε το παιδί της http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_9684.html#ixzz1D4VCmhWs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου