Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Φωτεινή Πιπιλή : Να τιμωρούνται αυστηρά οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς

Να τιμωρούνται αυστηρά οι ιδιοκτήτες που εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς

Ζήτησε η Πιπιλή, αλλά

Η Κυβέρνηση δεν απάντησε!

Με συγκεκριμένες προτάσεις για την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, αναφορικά με τη δράση ελλήνων ιδιοκτητών διαμερισμάτων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται λαθρομετανάστες, η βουλευτής της Α΄ Αθηνών και γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση η οποία και συζητήθηκε .

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση – απαντήθηκε από την υφυπουργό κ. Θεοδώρα Τζάκρη - περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, το ιστορικό της εκμετάλλευσης αλλοδαπών - κυρίως λαθρομεταναστών - όχι μόνον στο πολύπαθο ιστορικό κέντρο και τις αστικές περιοχές της Αθήνας, όπου είναι καταγεγραμμένο το συχνό φαινόμενο να στοιβάζονται σε διαμερίσματα – με ευθύνη των ιδιοκτητών - δεκάδες άτομα, με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αλλά και τη γκετοποίηση.

Η βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση την εξειδίκευση αυστηρών ποινών –φυλάκιση π.χ. 3 ετών, όπως ισχύει στην Ιταλία, αύξηση του προστίμου από τους παραβάτες, ενώ απαίτησε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις περιπτώσεις που έχουν αποδειχθεί και απασχολήσει τη δικαιοσύνη και τις καταδικαστικές - εάν υπάρχουν - αποφάσεις.

Ζήτησε επίσης τις συνεχείς «εφόδους» των αρμοδίων τοπικών αρχών σε αγροκτήματα της περιφέρειας, όπου είναι φανερό πως απασχολούνται δεκάδες λαθρομετανάστες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αποκαλύψεις στη Μανωλάδα της Ηλείας για το απάνθρωπο καθεστώς εργασίας, αλλά και το πρόσφατο στα Χανιά, τονίζοντας πως είναι αδιανόητο οι τοπικοί παράγοντες Περιφέρεια - Υγειονομικές Υπηρεσίες, Αστυνομία, Δήμαρχοι κ.α να επιτρέπουν με τη σιωπή και την αδιαφορία τους τη διαπόμπευση της Ελλάδας στην Ευρώπη!

Από την πλευρά της η κ. Τζάκρη δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα - προτάσεις πού έθεσε η βουλευτής και ούτε καν αποδέχθηκε πως έστω θα απασχολήσουν οι προτάσεις αυτές το αρμόδιο Υπουργό.

Η κ. Πιπιλή πρόκειται να επανέλθει στο θέμα, διότι θεωρεί πως η ατιμωρησία και η αδιαφορία της Πολιτείας έχουν οδηγήσει τη χώρα και κυρίως το κέντρο της Αθήνας σε εκρηκτικές καταστάσεις.
Η με αρ. πρωτ. 502, 07-02-11, Επίκαιρη Ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 27/01/2011

Προς : Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γ. Ραγκούση



Θέμα : «Συμμετοχή ελλήνων ιδιοκτητών διαμερισμάτων στην εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών»



Κύριε Υπουργέ,

Το όργιο της εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών δεν αφορά μόνο τους δουλεμπόρους, που δρουν στα σύνορα της χώρας μας. Η εκμετάλλευση ξεκινά εκεί, αλλά συνεχίζεται γύρω μας, στο κέντρο της Αθήνας, με την ευθύνη των συμπολιτών μας.

Αναφέρομαι σε αρκετούς ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που με σκοπό το κέρδος, στοιβάζουν κατά δεκάδες τους λαθρομετανάστες, σε μικρά υπόγεια, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ο κίνδυνος για τους κατοίκους, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών υγιεινής που δημιουργούνται, είναι σημαντικός. Η ευθύνη των ιδιοκτητών, για την γκετοποίηση και την υποβάθμιση των γειτονιών της Αθήνας, είναι πολύ μεγάλη.

Επειδή η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί σε ιστορικές περιοχές της Αθήνας, με ευθύνη και των ιδιοκτητών ακινήτων των περιοχών αυτών, είναι αφόρητη,



Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Γιατί δεν εξειδικεύονται, αυστηρές ποινές για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που αποδεικνύεται ότι εκμεταλλεύονται αλλοδαπούς κατ’ αυτό τον τρόπο;

2. Γιατί δεν ορίζονται, με νομοθετική ρύθμιση, οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, ως υπόχρεοι για την επίβλεψη και καταγγελία τέτοιων πρακτικών;

Φωτεινή Πιπιλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου