Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σίμος Κεδίκογλου : Αντιδράσεις προκαλεί ο νέος σχολικός χάρτης

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιδράσεις προκαλεί ο νέος σχολικός χάρτης

Ανησυχία και αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο συνενώσεων σχολικών μονάδων, καθώς και η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας μονοθέσειων και ολιγοθέσιων ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και.....
Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2010-2011.
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου έφερε το θέμα στη Βουλή, καταθέτοντας ως αναφορά έγγραφο της Δημοτικής Αρχής Μαντουδίου – Λίμνης-Αγίας Άννας προς το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ζητάνε να μη προχωρήσει καμία συνένωση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι «το ανάγλυφο της περιοχής, τα οδικά δίκτυα και οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολή την επικοινωνία και τις μεταφορές ειδικά τους χειμερινούς μήνες».
Σημειώνεται, επίσης, ότι οι 44 τοπικές κοινότητες και οικισμοί εξυπηρετούνται μόλις από 12 Δημοτικά Σχολεία, ενώ τα Γυμνάσια και Λύκεια βρίσκονται στις έδρες των τριών Δήμων που έχουν συνενωθεί και η ενδεχόμενη κατάργηση ή συνένωσή τους με άλλες σχολικές μονάδες θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην εκπαίδευσή τους για τους εξής λόγους:
1.Οι αποστάσεις που καθημερινά θα πρέπει να διανύουν οι μαθητές θα ξεπερνούν τα 120 χλμ με επιστροφή.
2. Οι μαθητές θα πρέπει να ξεκινούν δύο ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και να επιστρέφουν στα σπίτια τους δύο ώρες μετά τη λήξη.
3. Οι υπάρχουσες υποδομές των σχολείων δεν είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες ενδεχόμενης συνένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου