Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Δίχως τέλος το κυβερνητικό αλαλούμ στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407

www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr

Αθήνα, 05/08/2011

Δίχως τέλος το κυβερνητικό αλαλούμ

στις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Πρωτοφανή, τραγικά γεγονότα συμβαίνουν στην εκπαίδευση που υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφού:

· πρώτα «έστησε» συμβούλια με κομματικούς «φίλους», προκειμένου να εκτελέσουν τις εντολές της.

· αυταρχικά και παράνομα απέκλεισε τους υποψηφίους σχολικούς συμβούλους από το δημοκρατικό τους δικαίωμα, να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων.

· τιμώρησε τους συναδέλφους που ασχολούνται με τα κοινά (συνδικαλιστικές και εκλεγμένους στους ΟΤΑ) να καταλάβουν θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων.

· καρατόμησε τους «μη αρεστούς» και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με νέα εγκύκλιο του αλλάζει τους όρους επιλογής, γεγονός πρωτοφανές και προκλητικό που κρύβει σκοπιμότητες προς όφελος των «ημετέρων».

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την προχειρότητα, σκοπιμότητα, αλαζονεία και τον αυταρχισμό που τη διακρίνει σε όλη τη θητεία της και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών σχολικών μονάδων και Σχολικών Συμβούλων).

Την καλούμε να σταματήσει τις προκλητικές, παράνομες, παρεμβάσεις της, που προσβάλλουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και καταστρατηγούν αρχές και θίγουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισονομίας.

Την καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή, να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα και να πάρει πίσω τις παράνομες «εγκυκλίους της ντροπής», να δώσει τέλος στο ανοσιούργημα, που η ίδια δημιούργησε και να σεβαστεί τις αρχές της ισονομίας και της αξιοκρατίας που κατ’ εξακολούθηση καταπατά.

Τέλος καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και το σύνολο των συναδέλφων, να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τους αιρετούς του Κλάδου να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες και να απέχουν από τη διαδικασία, μη αναγνωρίζοντας τις επιλογές της ντροπής και του κομματισμού.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου