Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Νέα Δημοκρατία : Το υπουργείο αποδέχθηκε ότι τα σχολεία θα υπολειτουργήσουν!


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με συνέντευξη τύπου ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι τα σχολεία φέτος


θα υπολειτουργήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών βιβλίων. Η συνέντευξη τύπου οργανώθηκε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και για να πείσουν ότι για όλα φταίει η οικονομική κρίση και η κακή χρονική συγκυρία, και όχι η έλλειψη συντονισμού, οργάνωσης, προγραμματισμού, μεθοδικότητας, αλλά και η κακή νοοτροπία εφησυχασμού που τους διακατέχει.

Ακόμη, από τον Απρίλιο, όταν με επίσημες ανακοινώσεις μας κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, για το γεγονός ότι δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, μας καθησύχαζαν ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Αφού πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, κατά το οποίο ασχολήθηκαν μόνο με την διαδικασίες επιλογής των ημετέρων διευθυντών, με όλα τα γνωστά παρατράγουδα και τις παλινωδίες, άρχισαν να ασχολούνται με τα σχολικά βιβλία μόλις στις αρχές Αυγούστου. Σήμερα αποδέχθηκαν τις δυσκολίες για την έγκαιρη εκτύπωση των βιβλίων, αλλά και για τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ουσιαστικά υπαινίχθησαν ότι τα κενά θα είναι πολλά και για το τι πρόκειται να επακολουθήσει τον Σεπτέμβριο। Αγνόησαν και υποτίμησαν επιδειχτικά τις καλοπροαίρετες ανησυχίες μας για τρεις ολόκληρους μήνες και σήμερα μας επιβεβαιώνουν με το πιο επίσημο τρόπο».

πηγή : εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου