Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δ.Ο.Ε. : Δελτίο Τύπου με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τoν Yφυπουργό Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη


Αθήνα 30/11/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τoν Yφυπουργό Οικονομικών κ. Φ.Σαχινίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30/11/2010, ύστερα από αίτημα της ΔΟΕ, συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Φίλιππο Σαχινίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά της ΔΟΕ τέθηκε για μια ακόμη φορά το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των εκ/κών, η έντονη ανησυχία για τις «φήμες» περί περικοπής του εξωδιδακτικού επιδόματος, καθώς και η θέση του κλάδου ότι οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών θα αποτελέσει «αιτία πολέμου».

Από την πλευρά του ο Υφ. Οικονομικών έδωσε τις εξής απαντήσεις:

* Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί στη δημοσιότητα μελέτη η οποία θα αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου και θα θέτει το πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος θα γίνει στο α΄ τρίμηνο του 2011.
* Μέχρι το τέλος του β' τριμήνου του 2011 θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα αποτυπώσει τη βούληση της κυβέρνησης για το θέμα του μισθολογίου. Εκτιμά ότι η εφαρμογή του μισθολογίου θα ξεκινήσει από 1-1-2012.
* Εκτιμά ότι σε υπαλλήλους με τόσο χαμηλούς μισθούς, δεν θα υπάρξουν περικοπές με το νέο μισθολόγιο, αναφέροντας πως από πλευράς κυβέρνησης, αρμόδιοι για το διάλογο είναι ο Υπουργός Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Γ.Ραγκούσης.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμά ότι στη συνάντηση δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις για το νέο μισθολόγιο και γι'αυτό καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της 15ης του Δεκέμβρη 2010.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου