Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες της Διευθύντριας του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες της Διευθύντριας

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 Eviorama.gr

stefanopoulou_lina2

Μετά από πολλά χρόνια η περιοχή των Αγίων Αναργύρων στην Έξω Παναγίτσα θα αποκτήσει πολύ σύντομα το νέο 24ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο (ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες) που θα καλύψει το κενό της Σχολικής Στέγης που υπάρχει σήμερα στην περιοχή.

Το νέο σχολείο που θα χτιστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκίδας πίσω απ’ την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων θα αντικαταστήσει το υπάρχον σχολείο που εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων τους και στεγάζεται σε κοντέινερ στην αυλή της Εκκλησίας.

Το κόστος της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος έχει προϋπολογισμό 2,85 εκατ. ευρώ και οι πρώτοι μαθητές θα μπορούν να το απολαύσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από τον Δεκέμβριο του 2012. Αναγείρεται σε οικόπεδο έκτασης 7,45 στρεμ. και θα περιλαμβάνει δύο ορόφους 780τ.μ. και 594τ.μ. (ισόγειο και α΄ όροφο) και το νηπιαγωγείο 246τμ.

Θα έχει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, αίθουσα ξένης γλώσσας, εργαστήριο εικαστικών και αισθητικής, γραφεία δασκάλων και γονέων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο, χώρο εστίασης, κυλικείο κ.λπ. Στον αύλειο χώρο θα κατασκευαστούν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ κλπ

Το νέο 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας* έχει τη δική του ιστορία

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2008 σε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών του 24ου δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας στην Αθήνα στο Μουσείο Μπενάκη και στη Βουλή των Ελλήνων, με συνοδούς τον δάσκαλο Αλέκο Γεωργίου και την Διευθύντρια Λίνα Στεφανοπούλου.

Η τυχαία συνάντηση που είχαν σε αυτόν τον περίπατο με την τότε Υπουργό κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έμελλε να είναι καθοριστική για την έγκριση κονδυλίου που θα οδηγούσε στην ανέγερση νέου διδακτηρίου.

Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη πληροφορήθηκε τότε από τους μαθητές και τον δάσκαλό τους, ότι τα μαθήματά τους γίνονται μέσα σε κοντέινερ στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων. Μάλιστα όλοι τότε της ευχήθηκαν να γίνει και Υπουργός Δημοσίων Έργων ώστε να εγκρίνει χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου σχολείου στην περιοχή τους.

Η έκπληξη και η ευαισθητοποίηση για κ. Μπακογιάννη για το πρόβλημα στέγασης των μαθητών, ήταν αρκετή ώστε αμέσως την επόμενη μέρα να εγκριθούν 2-2,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Χαλκίδας απ΄τον ΟΣΚ , είδηση η οποία επίσημα θα αναφερόταν απ’ τον (τότε) Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη τις επόμενες μέρες στα εγκαίνια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, όπως και έγινε.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στην Ελλάδα και όλα γίνονται, η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Λίνα Στεφανοπούλου παρακολουθώντας την πορεία της ανέγερσης του σχολείου, διαπίστωσε ότι μετά από δύο μήνες τον Απρίλιο του 2009 και μάλιστα τη Μεγάλη Τετάρτη, η πίστωση που είχε δοθεί μεταφέρθηκε τελικά για την ανέγερση άλλου σχολείου.

Οι άμεσες ενέργειές της και ιδιαίτερα η προσωπική της παρέμβαση στον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Μαρκόπουλο έφερε άμεσα αποτελέσματα. Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος έδωσε αμέσως λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Τις επόμενες μέρες ήρθε και η τελική απόφαση με χρηματοδότηση για την ανέγερση του σχολείου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,85 εκ ευρώ και με ημερομηνία παράδοσης του σχολικού κτιρίου στις 23 Δεκεμβρίου 2012.

Ήδη σήμερα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του 24ου δημοτικού σε οικόπεδο πίσω απ’ την εκκλησία των αγίων Αναργύρων και με την προσθήκη κτιρίου που θα στεγάσει ένα 2/θέσιο Νηπιαγωγείο.

Έτσι ένα όνειρο μαθητών, δασκάλων αλλά και όλων των κατοίκων της γύρω περιοχής των Αγίων Αναργύρων γίνεται πραγματικότητα. Η τύχη αλλά και οι συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες της Διευθύντριας του σχολείου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και όλοι τώρα περιμένουν με αγωνία την ημέρα που θα γίνουν τα εγκαίνια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο νέο διδακτήριο.

* Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ιδρύθηκε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων το 1986 και είχε πρώτο Διευθυντή τον π. Δήμαρχο Χαλκίδας Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου