Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση της ΔΑΚΕ/ΠΕ Χαλκίδας για τους απλήρωτους αναπληρωτές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 16-02-2011

Μπλέτσας Χρήστος

Λούκας Παναγιώτης

ΠΡΟΣ : Το Σύλλογο

Δασκάλων καιΝηπιαγωγών Χαλκίδας

Θέμα : Απλήρωτοι αναπληρωτές

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς ότι μέχρι σήμερα, 16-02-2011, δεν έχουν πληρωθεί έξι (6) εκπαιδευτικοί-μέλη του Συλλόγου μας, τέσσερις (4) δάσκαλοι και δύο (2) νηπιαγωγοί , αν και δουλεύουν στα σχολεία από το Νοέμβριο του 2010.

Έχουν περάσει πολλοί μήνες από την ημέρα της πρόσληψής τους κι όμως οι οικονομικές υπηρεσίες του Κράτους αδυνατούν να πράξουν τα αυτονόητα, αδυνατούν να καταφέρουν να πληρώσουν νέους επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ευαίσθητο χώρο της Ελληνικής Παιδείας!

Η κατάσταση αυτή είναι κατά την άποψή μας απαράδεκτη!

Τα προβλήματα που προκαλούν στους συναδέλφους οι ανάλγητες υπηρεσίες του Κράτους είναι μεγάλα και αυτονόητα.

Καλούμε:

1) Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας να καταγγείλει εγγράφως το γεγονός στους αρμόδιους αλλά και σε όλα τα μέλη του. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση που πρέπει να σταματήσει!

2) Αν μέχρι την εξέταση της πρότασής μας δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοι, να χορηγήσουμε εκτάκτως μια οικονομική ενίσχυση από τα ταμεία του Συλλόγου μας τουλάχιστον 800 € στους συναδέλφους που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να είναι απλήρωτοι για τόσους μήνες έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις και ανάγκες τους μέχρι το Υπουργείο να καταφέρει επιτέλους να τους αποδώσει τα δεδουλευμένα τους. Τα χρήματα θα μας τα επιστρέψουν οι συνάδελφοι όταν πληρωθούν.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα καταφέρουμε να βγούμε από τον κίνδυνο.

Στις προκλήσεις και στις αντιξοότητες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης εμείς , οι εργαζόμενοι, πρέπει να απαντήσουμε προβάλλοντας την ευαισθησία και την ενεργή συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους που βάλλονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Με τιμή

Μπλέτσας Χρήστος

Λούκας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου