Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εκλογές Εκπροσώπων για την 80η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. - Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!


Είναι γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας περνάει στις μέρες μας μια βαθειά κρίση. Οι πολίτες είναι μπερδεμένοι, το κράτος υπολειτουργεί και όλοι είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμοι να βάλλουμε επί δικαίων και αδίκων!

Η απογοήτευση για το σύστημα δημοκρατίας το οποίο έχουμε και η απαξίωση θεσμών και οργάνων είναι πλέον πασιφανής! Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα και τα πάντα είναι υπό αμφισβήτηση και κριτική, πολλές φορές η κριτική γίνεται για την κριτική, χωρίς προτάσεις, χωρίς κατάθεση νέων ιδεών!

Αυτή η ατμόσφαιρα είναι λογικό να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση των επαγγελματιών απέναντι στα συνδικαλιστικά τους όργανα, απέναντι σε εκπροσώπους, φορείς και όργανα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν αποκούμπι και έκφραση δημοκρατίας!

Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξάγονται την 1η Ιουνίου 2011 οι εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την ανάδειξη των εκπροσώπων του Συλλόγου στην 80η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. στις 21-21 Ιουνίου 2011.

Όμως πόσο ευθυνόμαστε όλοι εμείς για την αναποτελεσματικότητα του πολιτικού μας συστήματος; Πόσο υπεύθυνοι είμαστε για αυτό το κλίμα γενικής απαξίωσης και αμφισβήτησης;

Πιστεύω πως όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και για όσα πρόκειται να συμβούν!

Όλοι μας, με τις επιλογές και τις παραλείψεις μας, συνδιαμορφώσαμε το αρνητικό κλίμα το οποίο βιώνουμε. Αυτό όμως, εκτός από μεμπτό είναι και παρήγορο.

Είναι μεμπτό γιατί είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας μας. Είναι όμως και παρήγορο γιατί εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική πορεία του τόπου και να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, τη δυναμική έξοδο του ελληνισμού προς την πρόοδο και την ευημερία!

Δε μπορούμε να επιλέγουμε πλέον τους εκπροσώπους μας βασισμένοι στη λογική της παρέας, του κουμπαροσυμπέθερου ή του προσωπικού μας στηρίγματος. Δε μπορούμε να αναζητούμε πια δεκανίκια!

Δε μπορούμε να ψηφίζουμε πρόσωπα και παρατάξεις με βάση το μικροσυμφέρον μας, προβάλλοντας το εγώ κι όχι το εμείς!

Αυτή η τακτική είναι χρεοκοπημένη! Αυτή η λογική μας οδήγησε στο έσχατο σημείο της αμφισβήτησης αυτής της ίδιας της δημοκρατίας!

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε πρόσωπα, όχι με γνώμονα το συναίσθημα ή το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά τη λογική και τη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε όνειρα και οράματα κι όχι να αναζητούμε προσωπικά «σωσίβια» και «βύσματα» που θα μας εξασφαλίσουν την ευνοϊκή μεταχείριση που μας έπεισαν ότι είναι απαραίτητη για τη δική μας πρόοδο!

Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι η προσωπική πρόοδο όλων μας ταυτίζεται με την πρόοδο του συνόλου! Άλλωστε, όπως είπε κι ο Αριστοτέλης, «αν χαθεί το σώμα , δεν ζει ούτε το χέρι, ούτε το πόδι»!

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε αυτούς που δε χρειάζεται να μας σφίγγουν το χέρι για να υπηρετήσουν τα συμφέροντά μας, αλλά αυτούς που θα είναι παρόντες για να τηρούν τη νομιμότητα και να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα όλων! Να επιλέξουμε αυτούς που θα δυναμώσουν τους θεσμούς, δε θα είναι οπαδοί της στείρας άρνησης αλλά οπαδοί της νομιμότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών!

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε το συνδικαλισμό και τις πολιτικές που μας αξίζουν!

Πρόσωπα αξιόλογα και αξιόπιστα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους! Ας τους δώσουμε τη δύναμη να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εμάς και τα παιδιά μας!

Μέχρι σήμερα λέγαμε ότι δε γνωρίζαμε. Τώρα ξέρουμε! Τώρα γνωρίζουμε! Τώρα οι ευθύνες μας είναι τεράστιες!

Ξέρουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο!

Μπλέτσας Χρήστος

Γενικός Γραμματέας

του Συλλόγου Δασκάλων

και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου