Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ –ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312794  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
15 - 02 – 2012
ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ –ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ζούμε πρωτόγνωρες και ιστορικές στιγμές. Η χώρα μας βρίσκεται μέσα στη «μέγγενη» της Τρόικας. O Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αφού δυσφήμισαν τη χώρα μας στο εξωτερικό (βλέπε δηλώσεις τους: «η ελληνική οικονομία είναι σαν τον Τιτανικό», «κυβερνώ την πιο διεφθαρμένη χώρα του κόσμου» κ.α.), αφού υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα («Λεφτά υπάρχουν») δεν τήρησαν καμία υπόσχεση, δημιούργησαν αδιέξοδα και έφεραν τη χώρα μας εμπρός στο χείλος της χρεοκοπίας. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν την οικονομική κρίση, έφεραν την Τρόικα στη χώρα μας και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.
Επί 2,5 χρόνια ακολουθείται λανθασμένη «συνταγή». Απουσιάζουν οι αναπτυξιακές δράσεις, τα προβλήματα της καθημερινότητας διογκώνονται, οι εργαζόμενοι βιώνουν πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα και στις «κατακτήσεις» τους. Επιβεβαιώθηκε η ρήση «Σοσιαλισμός = Βαρβαρότητα».
Ακρίβεια, ανεργία, ύφεση, «κομματισμός», καλλιέργεια φοβικών συνδρόμων  και καθεστωτική αντίληψη με έλλειμμα δημοκρατίας αποτελούν χαρακτηριστικά της σημερινής πραγματικότητας.
Ο λαός μας υποφέρει. Οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλήθηκαν.
Υπάρχει παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση που αμαυρώνεται από την παρουσία των – περιέργως – ασύλληπτων και άγνωστων «κουκουλοφόρων». Τα ατελείωτα «δωρεάν» χημικά που χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής απαντούν στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για δωρεάν Παιδεία.
Πρόσφατα ψηφίστηκε «υπό το βάρος και τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας της χώρας» η νέα δανειακή σύμβαση.
Στα νέα δεδομένα και στο πρωτόγνωρο και ρευστό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΣΕΒΑΣΜΟ στους συναδέλφους συνεχίζει την ανεξάρτητη, διεκδικητική, αταλάντευτη πορεία της. Με συγκεκριμένες θέσεις και ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις,
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:
*     Την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού
*     Τη διαφύλαξη της  αξιοπρέπειάς του
*     Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και
*     Τη διαφύλαξη των αγαθών της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ:
*     Στην παρακμή και τους εκφραστές της
*     Στα Μνημόνια, στις πολιτικές των περικοπών και των άδικων, αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων
*     Στο λαϊκισμό, στη στείρα άρνηση και στις διαχωριστικές γραμμές (βλ. ξεχωριστές πορείες και συγκεντρώσεις, «άρνηση για την άρνηση») που ορθώνουν για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά οι αριστερές παρατάξεις των χαμένων σοσιαλιστικών «παραδείσων» (Παρεμβάσεις, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) και στη σιωπή που επιβάλλουν τα κυβερνητικά δεκανίκια της ΠΑΣΚ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
προς κάθε κατεύθυνση, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα ότι η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. θα δυναμώσει τον αγώνα της και θα μας βρουν απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα, σφυρηλατώντας ταυτόχρονα την ενότητα του κλάδου.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ
τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, τον τίμιο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Έλληνα Εκπαιδευτικού.

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ
ΣΦΥΡΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ & ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός ΓραμματέαςΚόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου