Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Λούκας Παναγιώτης - Μπλέτσας Χρήστος: Επιτέλους έλεος, κύριοι του Υπουργείου Παιδείας!

28-02-2012
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ...

Διαβάζοντας ξανά και ξανά διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων, δεν μπορεί κανείς  να κατανοήσει την τρομακτική αδιαφορία των μελών της κυβέρνησης αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας .
Χύθηκαν τόνοι μελάνης και χρησιμοποιήθηκε πολυ σάλιο απο τους γνωστούς παπαγάλους της κυβέρνησης για να πειστεί η κοινωνία και ο ριμαγμένος οικονομικά και ηθικά κλάδος των εκπαιδευτικών οτι όλα γίνονται «με παιδαγωγικό σκοπό και πάντα για τον καλό του μαθητή...»
Θυμόμαστε όλοι το σλόγκαν του Υπουργείου Παιδείας «Πρώτα ο Μαθητής». Τελικά αυτό που φάνηκε στην πράξη ήταν «Πρώτα οι Φωτοτυπίες» και ο δάσκαλος με 630 ευρώ στην τσέπη!
Δημιουργήθηκαν Πιλοτικά Σχόλεια με καινούρια Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) των οποίων όμως οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν  σε σεμινάρια το  μήνα Νοέμβριο και ημέρες πάντα μη εργάσιμες επενδύοντας ασφαλώς έριξαν πάλι στο φιλότιμό του δασκάλου.
Δεν είπαν όμως και για τις χιλιάδες θέσεις που κόπηκαν ή θα κοπούν την νέα σχολική χρονιά από τα Ολοήμερα Τμήματα που προτίθεται το Υπουργείο να καταργήσει.
Δεν είπαν για τους νέους υποβιβασμούς και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που θα γίνουν.
Δεν είπαν για τον τροποποιημένο Προϋπολογισμό που δεν αφήνει ούτε ψίχουλο για προσλήψεις αναπληρωτών.
Δεν είπαν για το κόψιμο των δαπανών ύψους 11 εκατ. ευρώ για την μισθοδοσία εκτάκτων υπαλλήλων.
Δεν είπαν για τις νέες περικοπές στα κονδύλια σίτισης των φοιτητών κατά 12 εκατ. ευρώ  τα οποία αντιστοιχούν από 6 εκατ. ευρώ για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τύπο, δεν είπαν για την απόφαση που υπέγραψε στα μέσα του μήνα η Αννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με την οποία ορίζονται στο ποσό των 343.000 ευρώ, μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2012, οι αμοιβές για υπερωριακή εργασία 115 υπαλλήλων, μετακλητών, αποσπασμένων, ειδικών συμβούλων-συνεργατών και ειδικών επιστημόνων που απασχολούνται στα πολιτικά γραφεία της υπουργού και των υπολοίπων ΄΄αρχών΄΄ του Υ.Δ.Μ.Θ.
Ας το πολλαπλασιάσει κάποιος επί 3 και καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο πόσο από τις ΄΄αναγκαίες΄΄ περικοπές των παραπάνω κονδυλίων.
Σε όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα για την Εθνική μας  Παιδεία έρχεται να προστεθεί μια μείωση της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ από τον μισθό των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό .
Αν συμβεί αυτό, το μόνο σίγουρο για την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον για αποσπάσεις  στο εξωτερικό αφού με μόνη αμοιβή τον ελληνικό μισθό που κυμαίνεται σήμερα σε εξαιρετικά  χαμηλά επίπεδα, κανείς δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες επιβίωσης σε ένα σύγχρονο δυτικού τύπου κράτος.
Η αναλγησία, η ανευθυνότητα και η έλλειψη προγραμματισμού της πολιτικής ηγεσίας έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα μπορούμε όλοι μαζί να αναδείξουμε τα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάδελφοι.
Μπορούμε να αναδείξουμε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προπάντων με ανθρωπιά, ολά αυτά που μας ταλανίζουν εδω και καιρό.
Στα προβλήματα του Κλάδου απαντούμε με θέσεις κι εφικτές λύσεις προς όφελος των εκπαιδευτικών και της ελληνικής κοινωνίας.
Σας θέλουμε όλους αρωγούς στην προσπάθεια αυτή.


Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε/ΠΕ Χαλκίδας στο Συλλόγο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Λούκας Παναγιώτης                            Μπλέτσας Χρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου