Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Παληγιάννης Βασίλης : Διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Σοκ ! 40 διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί


Παληγιάννης Βασίλειος  Αθήνα , 16 Αυγούστου 2012
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 210-3442287

Διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Σοκ !
40 διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί

Σοκ προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η απόφαση της κυβέρνησης για 225 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση εκ των οποίων 40 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί.
Οι φετινοί διορισμοί θα είναι οι λιγότεροι μετά το 1950 και σηματοδοτούν την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να θυσιάζει τη δημόσια εκπαίδευση στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων.
Δυστυχώς όλα τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κυρίως από την κυρία Διαμαντοπούλου οδηγούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Θυμίζω πως οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, η μη λειτουργία εκατοντάδων ολοήμερων τμημάτων, η κατάργηση της μετεκπαίδευσης, η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, η ακύρωση αντισταθμιστικών δράσεων, η υποβάθμιση της εκπαίδευσης ελληνοπαίδων εξωτερικού κτλ. συνδέονται με την προσπάθεια των κυβερνήσεων για «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού προσωπικού.
Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική; Αναλογίζεται κανείς τις συνέπειές της;
Οι 12.584 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύψουν το κενό που δημιουργούν οι μηδενικοί διορισμοί για το 2012-2013.
Σημειώνω πως οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία έχουν ως εξής:


Το πρόβλημα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω των μηδενικών διορισμών δε δημιουργεί ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας, που είναι ζητούμενο ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία.

 Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου