Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Παληγιάννης Βασίλειος : Η αποδέσμευση των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε.

Αθήνα, 29/11/2013Η αποδέσμευση των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε.


Εύλογες είναι οι έντονες διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ και με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν αποδεσμεύτηκαν από τις οργανικές τους θέσεις.

Επί της ουσίας οι περισσότερες αποσπάσεις «έμειναν στα χαρτιά». . .

Είναι απορίας άξιον ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από την πολιτική ηγεσία.

Ένα απλό θέμα έγινε σύνθετο και δυσεπίλυτο.

Γνώριζε η πολιτική ηγεσία πως το σύνολο κενών ειδικοτήτων στα σχολεία μας ξεπερνούσαν τα χίλια διακόσια (1.200) και πως οι αποσπασθέντες θα κάλυπταν πραγματικά κενά. Με τετρακόσιες (400) προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στις αντίστοιχες περιοχές των αποσπασθέντων θα υλοποιούνταν άμεσα όλες οι αποσπάσεις. Με αυτό τον τρόπο οι τετρακόσιοι (400) συνάδελφοι ειδικοτήτων θα υπηρετούσαν στον τόπο συμφερόντων τους, κοντά στις οικογένειές τους και δεν θα βρίσκονταν επί μακρόν σε ομηρία.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία είναι η αδήριτη ανάγκη κάλυψης όλων των κενών εκπαιδευτικών που εξακολουθούν έως σήμερα να υπάρχουν στα σχολεία μας.

Επίσης, οι υπηρεσίες του Υπουργείου και η πολιτική ηγεσία να πάψουν να μεταθέτουν την ευθύνη για την αποδέσμευση των αποσπασθέντων στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προχωρήσουν άμεσα, έπρεπε χθες, στη λύση του προβλήματος.

Όσο καθυστερούν, η οργή, η αγανάκτηση και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας θα εντείνονται.

Επιτέλους ας δώσει η πολιτική ηγεσία ένα τέλος στον εμπαιγμό των «δήθεν» αποσπασθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

 

Πάντα στη διάθεσή σας

 

 

Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου