Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτικό Σημείωμα 4 : 2η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Χαλκίδα 21 Ιανουαρίου 2014


Ενημερωτικό Σημείωμα 4
 

Θέμα : 2η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 
Στις 13 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας  η 2η Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.


Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

1)    Συνάντηση με τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων του Νομού

2) Κλιμάκια στα σχολεία για την συλλογή υπογραφών αναφορικά με το ζήτημα

    της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης

3) Επιστολή στο Δήμο για την οικονομική διαχείριση       

4) Επιστολή για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.

5) Ημερίδα προσχολικής εκπαίδευσης

6) Χοροεσπερίδα Συλλόγου

7) Εφημερίες Συλλόγου


ΘΕΜΑ 1ο  :  Συνάντηση με τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων του Νομού

Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση  με όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Α/θμιας για να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και να κατατεθούν οι προτάσεις των Συλλόγων και να ληφθούν αποφάσεις ως προς τον τρόπο κοινής δράσης.

(Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις την Πέμπτη 16  Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία του Συλλόγου μας, το κείμενο με τις θέσεις των Συλλόγων μπορείτε να το δείτε  εδώ).  

Θέμα 2ο : Κλιμάκια στα σχολεία για την συλλογή υπογραφών.  

Προτάθηκε  η οργάνωση κλιμακίων τα οποία θα  επισκεφθούν όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία με στόχο να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το θέμα της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης και να  υπογράψουν το κείμενο της Δ.Ο.Ε. ενάντια στη συγκεκριμένη μορφή αξιολόγησης. Στο τέλος  του μήνα και έχοντας στα χέρια μας τη βούληση των συναδέλφων να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για την οργάνωση περαιτέρω δράσεων.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η θέση μου ήταν : «Ασφαλώς και συμφωνούμε με τη δημιουργία κλιμακίων τα οποία θα επιφορτιστούν με το έργο συλλογής των υπογραφών. Οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους εκπ/κούς για το συγκεκριμένο ζήτημα γιατί όλοι, ως εκπ/κοί, οφείλουμε να πάρουμε θέση και να αναλάβουμε τις ατομικές μας ευθύνες. Προτείνω επίσης να αποσταλεί κείμενο που θα υπενθυμίζει στους συναδέλφους το κείμενο της ΔΟΕ και θα τους καλεί να το προσυπογράψουν.»

Δείτε το κείμενο της Δ.Ο.Ε εδώ.

Θέμα 3ο: Επιστολή στο Δήμο για την οικονομική διαχείριση 

Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποστείλει ο Σύλλογος μας  στο Δήμο Χαλκιδέων επιστολή με ζητούμενο να εφαρμοστεί ο νόμος Ραγκούση (ΦΕΚ 318/2011)που καθορίζει την κατανομή χρημάτων στα σχολεία και τα σχολεία να έχουν την διαχείριση των χρημάτων που τους αναλογούν ώστε να αποφεύγονται αδικίες και κάθε σχολείο να χρησιμοποιεί τα χρήματα ανάλογα με τις ανάγκες του.


Θέμα 4ο: Επιστολή για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.

 
Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποστείλει ο Σύλλογος μας  κείμενο –καταγγελία της πολιτικής προσλήψεων  βοηθητικού προσωπικού αλλά και άλλων ειδικοτήτων και δασκάλων μέσω  ΟΑΕΔ, πρακτική η οποία αποτελεί ξεκάθαρα την «κερκόπορτα» για να διαλυθούν οι σχέσεις εργασίας των εργαζομένων καθιστώντας όμηρους τους εργαζόμενους αποκλείοντας χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έμειναν χωρίς εργασία φέτος ενώ έχουν υπηρετήσει την υπηρεσία τους στις εσχατιές της Ελλάδας με την ελπίδα κάποια στιγμή να διοριστούν.


Θέμα 5ο : Ημερίδα προσχολικής εκπαίδευσης

 
Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας ια την προσχολική ηλικία με εισηγήτρια την κ. Δαφέρμου, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών στην Αθήνα, που θα απευθύνεται σε γονείς κι εκπαιδευτικούς με στόχο την ευαισθητοποίηση των γονέων και την ενδυνάμωση των συναδέλφων.

Τα έξοδα της ημερίδα να καλυφθούν από το Σύλλογο μας.


Η εισήγησή μου στο συγκεκριμένο θέμα ήταν : «Συμφωνώ με την πρόταση και προτείνω (μιας και τέθηκε το ζήτημα της πρόσκλησης συναδέλφων αλλά και γονέων που συνεργάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας) να καλέσουμε και τις συναδέλφους Λιάπη Μαρία και Κεραντζή Δήμητρα (από το 2ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού) με το Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου τους για να μας καταθέσουν (εφόσον το επιθυμούν) την εμπειρία τους όσον αφορά τη συνεργασία των γονέων με το Νηπιαγωγείο μέσα από κοινές δράσεις.

Έχω προσωπική άποψη για το εξαιρετικό έργο του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου και το υπέροχο αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής».

Θέμα 6ο : Χοροεσπερίδα Συλλόγου

Αποφασίστηκε ομόφωνα η πραγματοποίηση της πρωτοχρονιάτικης χοροεσπερίδας του Συλλόγου μας και η βράβευση των συνταξιούχων που συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2013 στο κοσμικό κέντρο «Πηγαδάκι», στην Έξω Παναγίτσα, απέναντι από το Ορφανοτροφείο, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014.

Η τιμή της πρόσκλησης να είναι 15 ευρώ το άτομο με πλήρες μενού.

Η εισήγησή μου στο συγκεκριμένο θέμα ήταν : «Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση. Ότι είναι επιτυχημένο στη συνείδηση των συναδέλφων οφείλουμε να το ενισχύουμε, ασφαλώς κινούμενοι μέσα σε λογικά οικονομικά πλαίσια.»

Θέμα 7ο : Εφημερίες Συλλόγου

Οι εφημερίες των μελών του Συλλόγου στα γραφεία διαμορφώνονται ως εξής (ώρες : 19.00 έως 21.00)

Δευτέρα:    Μπλέτσας Χρήστος

                 Κορωναίου Βέτα


Τρίτη :    Βαρβάρου Έφη

               Κορωναίου Βέτα
 

Τετάρτη : Γοδέβενου Ελένη

                Αυξωνίδης Άρης

 

Πέμπτη : Λουκοπούλου Ελένη

                Γαλανού Άννα

                Μπλέτσας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου