Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας απαντώντας στην συνέχιση της πραγματοποίησης της αξιολόγησης, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α/θμια εκπαίδευση την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου , ημέρα που καλέστηκαν οι πρώτοι συνάδελφοι , από τον Διευθυντή του νομού, ενόψει της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Η θέση μας είναι συγκεκριμένη και σταθερή. Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα ενάντια στην πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου .

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης και χρησιμοποιούμε την απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία , που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ.

Ο αγώνας είναι μπροστά μας και θα είμαστε εδώ να απαντήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά.

 

Το ΔΣ

 

Ακολουθεί το κείμενο, που καταθέσαμε .

Χαλκίδα 3/12/2014

                         Προς Δ/ντη Α/θμιας     

   Εκπ/σης Ν.Εύβοιας                

                          Κοιν: Γραφείο Σχολικών Συμβούλων
 
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν.Εύβοιας

Το ΔΣ του Συλλόγου πραγματοποιεί αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας, με αφορμή την κλιμάκωση της υλοποίησης της αξιολόγησης.

Είμαστε εδώ σήμερα

● Για να δηλώσουμε μαζικά τη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης.

● Να απαιτήσουμε να μην “ενοχλήσει” κανείς αξιολογητής – επιθεωρητής (δ/ντης εκπαίδευσης, Σχ. Σύμβουλος) όσες και όσους συναδέλφους δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία αποχή.

● Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις σε βάρος των συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία προκειμένου να υποκλαπεί η συμμετοχή τους στην αυτοαξιολόγηση καθώς και οι κάθε είδους απειλές (έμμεσες ή άμεσες) και η προσπάθεια τρομοκρατίας στα σχολεία.

● Να πάρουμε την σωτηρία της Δημόσιας εκπαίδευσης και της δουλειάς μας στα χέρια μας. Δεν συμβάλλουμε στην κατηγοριοποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο. Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της  εκπαίδευσης, το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. 

Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες που επικυρώνουν  το νομοθετικό πλαίσιο (αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών). Η στάση μας αυτή έχει την απόλυτη και πλήρη κάλυψη από την απεργία - αποχή που κήρυξαν τα αρμόδια όργανα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Αντιστεκόμαστε, διασφαλίζουμε τη συλλογικότητα μας. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές κατακτήσεις και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

 

Η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Το ΔΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου