Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ψήφισμα για τους πρόσφυγες

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ


Παγωμένοι παρακολουθούμε το έγκλημα που συντελείται, από την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή πολιτική, εις βάρος  χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων, που φτάνουν στην Ελλάδα, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τη φρίκη του πολέμου, ψάχνοντας την ελπίδα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη  ζωή.
 Πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί 
δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Γιατί η αιτία που καταδικάζει τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας στη φτώχεια και στην ανεργία με τα συνεχιζόμενα τα αντιλαϊκά μέτρα είναι η ίδια που γεννά τους πολέμους και προσφυγιά. Είναι η ακόρεστη δίψα για ολοένα και περισσότερα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που σε «ειρηνικές» περιόδους ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους αυξάνοντας την εκμετάλλευση και όταν δε τους φτάνουν οργανώνουν και συμμετέχουν σε πολεμικές επεμβάσεις χύνοντας το αίμα των λαών.
Δε θα περάσει το δηλητήριο ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών από φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά.
ü     Εφαρμογή όλων των άρθρων του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά το κλείσιμο συνόρων και τον επαναπατρισμό τους.
ü     Άμεση μετακίνηση των προσφύγων- μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, παρά τη θέλησή τους, στις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Για όσους δεν έχουν φτάσει στη χώρα μας η λύση βρίσκεται στη μετακίνηση τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες προορισμού τους.
ü     Όχι στα κέντρα- φυλακές που οδηγούν στο μόνιμο εγκλωβισμό στη χώρα μας, χωρίς καν να πληρούν τις απαραίτητες υποδομές για ανθρώπινη διαβίωση.
ü     Δημιουργία ανοιχτών χώρων προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Την ευθύνη να έχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι διάφορες ΜΚΟ, άλλες οργανώσεις και κυκλώματα που εμπορεύονται τον πόνο και την ανησυχία αθώων ανθρώπων.
ü     Να ληφθούν άμεσα μέτρα για ανθρώπινη διαβίωση στο στρατόπεδο της Ριτσώνας με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, Κρατικές δομές Υγείας). Να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάζονται με εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, διερμηνείας, παροχή ρεύματος, θέρμανσης, τρεχούμενου νερού, δημιουργία αποχέτευσης κλπ.)
.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου