Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Εκδήλωση του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας με θέμα « Το σχολείο που ονειρεύονται τα παιδιά μας».

 «Το σχολείο που ονειρεύονται τα παιδιά μας»
 Η ομάδα ραδιοφώνου του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει για το τέλος της σχολικής χρονιάς εκδήλωση με θέμα « Το σχολείο που ονειρεύονται τα παιδιά μας».

Σεβόμενοι τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά όλων   των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες  μεγαλώνουν , θα προσπαθήσουμε να  αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, να «εκμεταλλευτούμε» την δημιουργική φαντασία  τους… να  δούμε το σχολείο μέσα από τα μάτια τους.
Μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις πχ. αφίσα, μουσική (τραγούδι φτιαγμένο από τα παιδιά), δραματοποίηση, βιντεάκι ή όποιον άλλο τρόπο οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά επιλέξουν, οραματιζόμαστε το σχολείο που θέλουμε, με στόχο να αγωνιστούμε να το έχουμε.
Συντηρούμε την ελπίδα για το δημιουργικό δημόσιο σχολείο, στηρίζουμε τον/ την  εκπαιδευτικό της τάξης που αγωνίζεται καθημερινά παρά τις αντίξοες συνθήκες, που έχουν διαμορφώσει μια διαφορετική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Μέσα από τη δράση αυτή προβάλλουμε το σχολείο που δικαιούνται τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί… συντηρούμε την ελπίδα, αγωνιζόμαστε  και συμμετέχουμε.
Περιμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου