Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής σεμιναρίων, την ερχόμενη εβδομάδα και ενώ έχει επισημανθεί από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων το πρόβλημα που δημιουργείται κάθε φορά με την πραγματοποίηση επιμορφώσεων χωρίς ενιαίο προγραμματισμό επισημαίνουμε:

Για μία ακόμη φορά παρακολουθούμε με έκπληξη και απογοήτευση την αδυναμία προγραμματισμού από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, επιμορφωτικών σεμιναρίων από τους σχολικούς συμβούλους .
Τα τελευταία χρόνια οι διευθυντές των σχολείων ζητούν να γίνει προγραμματισμός από την αρχή της σχολικής χρονιάς για τη διεξαγωγή σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων την ίδια ημέρα , ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να απουσιάζουν από το σχολείο τη μία ημέρα εκπαιδευτικοί μιας ειδικότητας , την άλλη ημέρα εκπαιδευτικοί  άλλης ειδικότητας κλπ. Και να μη χάνονται διδακτικές  ώρες.
Παρά τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι σχολικοί σύμβουλοι δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν τις δυσκολίες που δημιουργούν στα σχολεία.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι ζητούν προγραμματισμό από τα σχολεία, να προγραμματίζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα σεμινάριά τους ώστε να γίνονται σε συγκεκριμένη ημέρα. Διαφορετικά θα πρέπει να ορίσουν τον νόμιμο  τρόπο αναπλήρωσης  των ωρών των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν κάθε τόσο σε σεμινάρια.



Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου