Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Επιστολές προς τους γονείς από τη ΔΟΕ σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων

Σχετικά με την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων

Για να δείτε την επιστολή προς τους γονείς που έχουν παιδιά στο Νηπιαγωγείο πατήστε εδώ.

Για να δείτε την επιστολή προς τους γονείς που έχουν παιδιά στο Δημοτικό  πατήστε εδώ.


Ακολουθεί το κείμενο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εγκύκλιοι σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, καθιστούν σαφείς τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων με στόχο την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά.
Ο αγώνας για την ανατροπή των μέτρων αυτών δεν σταματάει. Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε το γεγονός του αποκλεισμού χιλιάδων μαθητών και νηπίων από τις δομές του Ολοήμερου σχολείου, στερώντας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. τη δυνατότητα της εξαπάτησης της κοινωνίας με τις παραπλανητικές διακηρύξεις της.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν  οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η δυνατότητα  σε όλους τους γονείς  που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους είτε στην πρωινή ζώνη είτε στο ολοήμερο (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) να καταθέσουν αιτήσεις ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η Υ.Α. αλλά και η νέα εγκύκλιος. Θα αποδείξουν περίτρανα το μέγεθος του αποκλεισμού από τις δομές του ολοήμερου σχολείου και της στέρησης μορφωτικών δικαιωμάτων από τους μαθητές, που αποτελούν τον πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου.
Η  παραλαβή δηλώσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους, δε βάζει σε πειθαρχικό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς που διενεργούν τις εγγραφές. Δεν αποτελεί παραβίαση της υπουργικής απόφασης και της εγκυκλίου. 
Οι αιτήσεις θα δείξουν το μέτρο των κοινωνικών αναγκών που επιχειρείται να περικοπούν και θα αποτελέσουν διεκδικητικό όπλο στα χέρια του εκπαιδευτικού κινήματος για το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων.
Επειδή όμως η «εκπαιδευτική» πολιτική της κυβέρνησης έχει ήδη χαραχτεί με γνώμονα τις επιταγές των μνημονίων και των δεικτών του ΟΟΣΑ, οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύοντας την παιδαγωγική αναγκαιότητα στήριξης και διεύρυνσης του Ολοήμερου σχολείου απαιτούμε την απόσυρση όλων των ρυθμίσεων που το διαλύουν με μοναδικό σκοπό την καταδίκη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ανεργία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν ανά σχολική μονάδα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και θα προωθηθούν προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Η συγκροτημένη και ενιαία στάση απ΄όλους τους εκπαιδευτικούς μπορεί να ανατρέψει την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου σχολείου
·         Δεχόμαστε όλες τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από τους γονείς, ανεξάρτητα αν πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει η εγκύκλιος.
·         Διαβάζουμε την επιστολή που επισυνάπτουμε στους γονείς. Το πρόβλημα των ολοήμερων είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου