Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας σχετικά με την «Έκθεση Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων»

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μετά την τελευταία εγκύκλιο που στάλθηκε από τους σχολικούς συμβούλους  επισημαίνει:

Ο σημαντικός ρόλος των μαχόμενων εκπαιδευτικών στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, στον οποίο αναφέρεται το Υπουργείο, αποτελεί μια ακόμη κίβδηλη δήλωση αφού η πολιτική που εφαρμόστηκε τη φετινή χρονιά, αποτελειώνει το Δημόσιο σχολείο.

Ξέχασαν τα χιλιάδες κενά με τα οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά, τις χιλιάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες, την υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, την κατάργηση εκατοντάδων ολοήμερων τμημάτων, που δρομολογούνται με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση, την ανεργία στην οποία καταδικάζουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Τολμούν να μιλάνε για βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση, όταν όλος ο σχεδιασμός τους βασίζεται στην εξοικονόμηση δαπανών και ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να καταγράψουν και να αξιολογήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία αυτής της χρονιάς,(αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας) έστω και προαιρετικά.
Μια τέτοια διαδικασία θα είχε νόημα όταν τα αποτελέσματα της, θα μπορούσαν να αποτελέσουν στοιχεία  μελέτης για την καλύτερη οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν οι απόψεις των εκπαιδευτικών θα ήταν σεβαστές, όταν θα υπήρχε η δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και τονίζει ότι είναι προαιρετική .
Την επισήμανση αυτή στην εγκύκλιο θα πρέπει να τονίσει και ο σύμβουλος της τρίτης Περιφέρειας στα σχολεία,  διαφορετικά η στάση του αποτελεί έμμεση επιβολή της εγκυκλίου και θα καταγγελθεί από τον Σύλλογο.


Το ΔΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου