Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ανοιχτό κάλεσμα αγώνα για το Δημόσιο σχολείο


Συναδέλισσες και συνάδελφοι, πολίτες της πόλης μας,
όσο περνάει ο καιρός, η καθημερινότητά όλων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία, για ελεύθερο χρόνο και διασκέδαση έχουν μπει χρόνια
τώρα στον «κόφτη» των μνημονίων.
Το μαχαίρι το κρατούν οι κυβερνήσεις, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΔΝΤ, οι τράπεζες. Όλοι αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι για να γεμίζουν τα ταμεία των τραπεζών και για να ταΐζουν την αχόρταγη μηχανή του χρέους. Η «αξιολόγησή» τους κοστολογεί τη ζωή μας τόσο, όσο να μπορούμε κάποιοι από μας μόλις και μετά βίας να τα βγάζουμε πέρα κι άλλοι να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες τους.
Τις μέρες αυτές έχουμε ακούσει πολλά για τις αλλαγές που θα γίνουν στην Εκπαίδευση, μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο, με την απουσία προτάσεων των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, που μοχθούν καθημερινά στο δημόσιο σχολείο μαζί με τα παιδιά.
Είναι σαφές ότι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, δεν γίνονται
με κριτήριο τις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Γίνονται με το ένα και μοναδικό κριτήριο, των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση.
Η εκπαίδευση, όμως, δεν είναι μόνο αριθμοί. Οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν καμία παιδαγωγική αιτιολόγηση, αποτελούν μέρος ενός συγκροτημένου σχεδίου διάλυσης του Δημόσιου σχολείου, την κορύφωση της διάλυσης των κοινωνικών κεκτημένων της κοινωνίας.
Σας καλούμε να συζητήσετε μαζί μας, να εμπλουτίσετε τον προβληματισμό μας και να στηρίξετε τις κινητοποιήσεις μας. Να ενισχύσετε τον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο.
Ο Σύλλογος δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας οργανώνει ανοιχτό διάλογο, συζήτηση και καλεί όλους ….
γονείς,  εκπαιδευτικούς, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θεσμούς με την εκπαίδευση, την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 7.00 στην αίθουσα της ΔΕΠΑΧ (Αβάντων 50)

Η παιδεία  είναι ζήτημα κοινωνικό και μας αφορά όλους, είναι επένδυση για το μέλλον  και αποτελεί για όλους εμάς σύνθημα αγώνα για το σχολείο που θέλουμε να έχουμε… ελπίδα για το μέλλον μας.
Αυτόν τον αγώνα της ανατροπής της υποβάθμισης του Δημόσιου σχολείου και της ζωής μας, σας καλούμε σήμερα να τον δώσουμε όλοι μαζί.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας!


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου