Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

«Δις εξαμαρτείν»….. η δημοτική αρχή με τα νηπιαγωγεία

Με αφορμή την μεταστέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς την εισήγηση της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας, της οποίας ο ρόλος μάλλον διακοσμητικός είναι, το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας ,καταγγέλλει την Δημοτική αρχή και επισημαίνει:
Είναι η δεύτερη φορά που με διαδικασίες συνοπτικές και αδιαφανείς ένα νηπιαγωγείο μεταστεγάζεται για να βολευτεί το μουσικό γυμνάσιο.

Η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στο Παντείχι σε απαράδεκτη αίθουσα, προκειμένου να στεγαστεί το μουσικό γυμνάσιο, είχε σαν αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το νηπιαγωγείο και να κινδυνεύει να καταργηθεί. Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος για την τόση βιασύνη;;
Στηρίζουμε την λειτουργία του μουσικού γυμνασίου και λυκείου όχι όμως εις βάρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των παιδιών, που έχουν δικαίωμα σε σχολεία ασφαλή, με όλες τις προδιαγραφές για την εφαρμογή του παιδαγωγικού προγράμματος.
Τονίζουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε όποιες ενέργειες στοχεύσουν στην υποβάθμιση του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης.
Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και σχεδιασμό το κτιριακό θέμα των σχολείων το οποίο είναι πολύ σοβαρό, όπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερες συναντήσεις μας με αρμόδιους του Δήμου. Οι υπεύθυνες θέσεις απαιτούν και υπεύθυνες στάσεις απέναντι στα προβλήματα, ιδιαίτερα όταν αφορούν την ασφάλεια και την εκπαίδευση των παιδιών.
Η επένδυση ενός κράτους στην προσχολική ηλικία είναι η επένδυση με τη μεγαλύτερη απόδοση απ’ ό,τι η επένδυση σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο της εκπαίδευσης.
Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα στα δημόσια αγαθά και τις ισοδύναμες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!
ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΟΔΥNAΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!




          Για το ΔΣ

                       Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας
                       Βέτα Κορωναίου                                Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου