Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Aνακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την έλλειψη ευαισθησίας της Δνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας


Α) Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στα σχολεία μας με τις προανακριτικές και ένορκες διοικητικές εξετάσεις και το κλίμα αναστάτωσης στη λειτουργία τους. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές έχουμε έναν εχθρό, την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή. Εναντίον αυτής πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το Δημόσιο, Ενιαίο, Δωρεάν, Υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά. Σε καμιά περίπτωση οι συνάδελφοι δ/ντές δεν αναλαμβάνουν τη διενέργεια τέτοιων προανακριτικών και ένορκων διοικητικών εξετάσεων. Τους καλούμε όταν πιέζονται να τις αναλάβουν να ενημερώνουν άμεσα το Σωματείο μας.

Β)  Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του συναδέλφου μας που έχασε τη ζωή του εν ενεργεία, κατακρίνουμε την απουσία της απαραίτητης ευαισθησίας που έπρεπε να επιδείξει η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης έτσι ώστε να κλείσει το σχολείο του συναδέλφου μας την ημέρα της κηδείας του, για να μπορέσουν οι συνάδελφοι, οι γονείς και οι μαθητές να «αποχαιρετήσουν» το εκπαιδευτικό.


Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                                    Έφη Βαρβάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου