Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο Μπαμπινιώτης... μάλλον δεν κατάφεραν να τον αναγκάσουν να γίνει οπαδός της πράσινης νεοταξικής κοινωνίας!

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κας ΕΛ. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η παραίτηση του καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη από την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελεί εκκωφαντική απόδειξη της άρνησης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή διαλόγου, αγνοώντας προκλητικά και απαξιώνοντας ακόμα και τα θεσμικά όργανα.

Το ΣΠΔΕ αποτέλεσε το μοναδικό μέχρι σήμερα όργανο στο οποίο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία διεξήχθη ομαλά, με τη συμμετοχή όλων τον φορέων και των κομμάτων και οδήγησε στην έκδοση ομόφωνου πορίσματος με συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι προτάσεις αυτές, ωστόσο, στην πορεία είτε παραποιήθηκαν είτε αγνοήθηκαν από την κα Υπουργό, η οποία με κάθε τρόπο απαξίωσε μία προσπάθεια που, με ζήλο και την προσωπική του ακτινοβολία, στήριζε ο κ. Μπαμπινιώτης, καθώς και το σύνολο των μελών του Συμβουλίου, όλα εξέχουσες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτικής.

Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να βαδίζει στο μοναχικό δρόμο που αλαζονικά επέλεξε να ακολουθήσει, σε μία χρονική στιγμή που η χώρα μας έχει περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη συνεννόησης και μακρόπνοου σχεδιασμού. Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα και η Ελληνική κοινωνία βρίσκονται πλέον απέναντί του ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου