Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Το ΠΑΣΟΚ στερεί το δικαίωμα σε χιλιάδες ελληνόπουλα του εξωτερικού να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα!

Όταν κάποιοι φωνάζαμε για τη μετονομασία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι ψευτοπροοδευτικοί μας έλεγαν εθνικιστές! Μας έλεγαν φασίστες και σκοταδιστές, ότι είμαστε κολλημένοι σε πρότυπα του "σκοτεινού" παρελθόντος της χώρας μας!
Δυστυχώς, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να μας δικαιώσει!
Η κατάργηση του όρου "Εθνική" απο το όνομα του Υπουργείου Παιδείας μόνο τυχαία δεν ήταν!
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τάχα για να σώσει την οικονομία της χώρας, στερεί το δικαίωμα χιλιάδων Ελλήνων της Διασποράς να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα!Τα Ελληνικά!
Καταργεί μια πρακτική, μια ανάγκη πολιτισμικη αλλά και βαθύτατα πολιτική, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, στο όνομα της δήθεν οικονομικής δυσπραγίας!
Τορπιλίζει τους πολιτισμικούς δεσμούς των Ελλήνων της Διασποράς με την πατρίδα τους, τους αναγκάζει να ξεχάσουν την Ελλάδα κι ό,τι ελληνικό υπάρχει στη ζωή τους!
Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη! ΟΧΙ! Όχι, κ. Διαμαντοπούλου! Όσο και να το θέλετε, οι Έλληνες απανταχού της Γης δε ξεχνούν ούτε και πρόκειται να ξεχάσουν την πατρίδα τους!
Οχι! Όσο και να παρακαλάτε, ο ελληνικός πολιτισμός, η ελληνική γλώσσα, έχει φωλιάσει στις περισσότερες γλώσσες του Δυτικού Κόσμου! Απλά αναλογιστείτε πόσες λέξεις της Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας προέρχονται από την Ελληνική!
Θέλετε παράδειγμα; Democraty! Heroes! Philosophy! Pedagogist! Academy!
Η πρακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ονειρεύοναι οι Νεοταξιστές!
Αν θέλετε να κάνετε οικονομία, κ. Διαμαντοπούλου, περιορίστε τα έξοδα για το στολισμό του Υπουργείου σας, όχι τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο Εξωτερικό!
Αν θέλετε να σώσετε την Εθνική Οικονομία, επενδύστε στη Γνώση, επενδύστε στον Ελληνικό Πολιτισμό, επενδύστε στην Ελληνική Παιδεία, επενδύστε στον Πατριωτισμό και την Ενότητα των Ελλήνων όλου του Κόσμου!
Προσωπικά, στις επόμενες εκλογές θα στηρίξω την παράταξη που θα δεσμευετεί πως θα επαναφέρει τον όρο "Εθνική" στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας και θα επανιδρύσει το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης!

Δείτε κι αυτο! http://www.thermopilai.org/content/e-thaleia-dragona-katargei-ten-didaskalia-ton-ellenikon-sto-exoteriko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου