Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ - ΓΣΕΕ : ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ


Αθήνα, Οκτώβριος 2010
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

Η κυβέρνηση του Μνημονίου, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στους «κατακτητές» και επιχειρεί με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατάθεσε, να δέσει χειροπόδαρα τον λαό και να υποθηκεύσει τη χώρα.
Μία μέρα μετά την κατάθεση του προσχεδίου δηλώνει ότι θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το Έλλειμμα και το Χρέος προς το χειρότερο ώστε, να μπορεί ευκολότερα να λάβει μέτρα κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που τείνουν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαμαρτυρόμαστε για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Διαμαρτυρόμαστε για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμη και στις μάνες με ανήλικα παιδιά.

Διαμαρτυρόμαστε για την έκρηξη της ανεργίας 14,5% που επίσημα προβλέπεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη του 20%.

Διαμαρτυρόμαστε για τους πρόσθετους φόρους των 5,3 δις ευρώ που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει.

Διαμαρτυρόμαστε για τη σχεδιαζόμενη αύξηση στον ΦΠΑ των βασικών καταναλωτικών αγαθών και του πετρελαίου θέρμανσης.

Διαμαρτυρόμαστε για τις μεθοδεύσεις στις συλλογικές συμβάσεις προκειμένου τελικά να εφαρμοστούν ατομικές συμβάσεις εργασίας (συμβάσεις ala cart), στο όνομα δήθεν της διατήρησης της απασχόλησης.

Αντιστεκόμαστε στο Μνημόνιο και στους εντολείς της Κυβέρνησης, την τρόικα.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε αντεργατική, και αντιασφαλιστική ρύθμιση της Κυβέρνησης.

Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων που θα προκύψει από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτά.

Αντιστεκόμαστε στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για να μην αντιδράσει ο λαός μας.

Αντιστεκόμαστε στην κυβέρνηση που προεκλογικά υποσχόταν ότι «λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά παραδεχόταν με κυνισμό ότι «μαζί τα φάγαμε».

Αντιστεκόμαστε γιατί ο κόσμος της εργασίας ποτέ δεν πήρε λεφτά που δεν δούλεψε κι όμως σήμερα καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί ανάπτυξη όταν: για το 2011 προβλέπεται αύξηση ανεργίας, αύξηση φόρων, περικοπές εισοδημάτων και αύξηση του Δημοσίου Χρέους από το 132,7% που είναι φέτος στο 142,2% ώστε να επιτευχθεί μείωση του Ελλείμματος από το 7,8% στο 7%;

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δηλώνει αισιόδοξη όταν θα επιβάλλει εισπρακτικά μέτρα συνολικού ύψους 9,15 δις ευρώ με στόχο να μειώσει το Έλλειμμα κατά 2,2 δις ευρώ;

Διαμαρτυρόμαστε, αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για την ανατροπή του Μνημονίου.

Διαμαρτυρόμαστε, αντιστεκόμαστε και παλεύουμε για τη διασφάλιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας , για το δικαίωμα στην εργασία και στην ασφάλιση.

Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που αντιδρά με μόνο φοροεισπρακτικό χαρακτήρα, που συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό και να του υφαρπάξει με εγκληματικά ψέματα την ψήφο του.

Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που τη μία μέρα έλαβε «βραβείο ειλικρίνειας» από τους Γερμανούς και την επόμενη ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έλεγε ότι τον είχε ενημερώσει δύο χρόνια νωρίτερα πως «δεν υπάρχουν λεφτά». Κι όμως ο κ. Παπανδρέου συνειδητά είπε ψέματα και συνειδητά έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν ο ίδιος τα απέκλειε.

Η ΔΑΚΕ συνεχίζει τον αγώνα της αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πάθος και ένταση.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι .

Εμείς αγωνιζόμαστε και δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία , όπως δεν την υποστείλαμε και όταν η Ν.Δ. ήταν στην κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να συσπειρωθούμε απέναντι στο κυβερνητικό κατεστημένο του ψεύδους και της απάτης και να αντισταθούμε για να αποτρέψουμε το σύνολο των προαναφερόμενων δυσβάστακτων μέτρων.


ΔΑΚΕ - ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου