Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος του Θανάση Ζεμπίλη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.


Μαζική ήταν η προσέλευση και η παρουσία των δημοτών, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημοτικού συνδυασμού «Γέφυρα στο μέλλον» (Ανανέωση – Συμμαχία – Ανάπτυξη), που έγιναν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, στις 8:00, το βράδυ στην οδό Ελ. Βενιζέλου 10 (έναντι Δικαστηρίων).

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και πριν την ομιλία του, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς, κοινοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Χαλκίδας.

Σας παραθέτουμε το λόγο του υποψήφιου Δημάρχου, κ. Ζεμπίλη:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόθερμα για τη σημερινή σας παρουσία. Με την πολυπληθή παρουσία σας αποδεικνύουμε σήμερα ότι κάτι καινούριο και δυνατό γεννιέται, τόσο δυνατό, που ταράζει τα νερά του Ευρίπου, τόσο ισχυρό που σχηματίζει ένα ευρύ λαϊκό πλειοψηφικό παλιρροιακό ρεύμα, που αγκαλιάζει τη Χαλκίδα, το Ληλάντιο, την Αρτάκη, την Ανθηδώνα, την Αυλίδα, ένα ρεύμα που προκαλεί αλλαγή φοράς στα αυτοδιοικητικά δεδομένα, που εμπνέει ελπίδα και προσδοκία, που καλλιεργεί φιλοδοξίες για ένα καλύτερο αύριο.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες

Σήμερα ξεκινάμε μαζί τη μάχη για το τόπο μας· τη μάχη για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Μια εκλογική αναμέτρηση που εμπεριέχει ένα κυρίαρχο διακύβευμα: Να ανταποκριθούμε δημιουργικά στις κοσμογονικές μεταβολές, που προκαλεί η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα περιβάλλον βαθειάς οικονομικής κρίσης και ύφεσης.

Έχοντας επίγνωση των σοβαρών δυσκολιών, συναντηθήκαμε όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας και αποφασίσαμε να συστρατευθούμε σ’ αυτή τη μεγάλη και ωραία προσπάθεια και να προχωρήσουμε όλοι μαζί, συντεταγμένοι, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς.

Έχοντας ως στόχο να αξιοποιήσουμε παραγωγικά τη γνώση και τη συσσωρευμένη μας εμπειρία, συγκροτήσαμε ένα ενιαίο και ισχυρό αυτοδιοικητικό μέτωπο, στο οποίο συμμετέχουν στελέχη από το σύνολο σχεδόν των συνδυασμών της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Ξεπεράσαμε τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις για να δημιουργήσουμε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, που καταθέτει νέα συμπεριφορά, που εισάγει νέο πολιτικό πολιτισμό, που πιστεύει σε μια τοπική αυτοδιοίκηση, ελεύθερη, ανυπότακτη, δημιουργική και διεκδικητική.

Προσωπικά αισθάνομαι ύψιστη τιμή, που ηγούμαι της συμμαχίας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα στο μέλλον – ανανέωση – συμμαχία – ανάπτυξη». Ένα συνδυασμό πλειοψηφικό, υπερκομματικό, πολύχρωμο, πολυτασικό στον οποίο συμμετέχουν, εξαντλώντας τα όρια της εκλογικής νομοθεσίας, 143 υποψήφιοι, από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Άνθρωποι του μόχθου και του καμάτου, της εργασίας, του πολιτισμού, των επιστημών, νέα παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ, της γενιάς που δοκιμάζεται από την ανεργία και την ανασφάλεια.

Σ’ αυτό το συνδυασμό προσβλέπουν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι δημότες του διευρυμένου μας δήμου, της Ανθηδώνας, της Αυλίδας, του Ληλαντίου, της Ν. Αρτάκης και της Χαλκίδας.

Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά. Εκπονούμε μέσα από ένα ευρύ διάλογο, ένα τολμηρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα, με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις δεν υπηρετούν σκοπιμότητες. Υπηρετούν τον τόπο, την κοινωνία, τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, η ανάπτυξη της περιφέρειας. Δίνουμε μεγάλο βάρος σε εδαφικές περιφέρειες του Νέου Δήμου. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας η ισόρροπη ανάπτυξη.

Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ανισότητα μεταξύ των διαφορετικών περιοχών του δήμου μας. Ενισχύουμε όσο ποτέ τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες. Δίνουμε τέλος στην απομόνωση. Στον Δήμο Χαλκιδέων αρνούμαστε τις περιοχές των δύο ταχυτήτων όπως αρνούμαστε και τους πολίτες των δύο κατηγοριών. Με απλά λόγια ανάπτυξη της περιφέρειας, ισχυρή περιφέρεια σε μια σύγχρονη πόλη.

Σημείο αναφοράς μας και κεντρικός στόχος μας η βελτίωση των όρων της ποιότητας ζωής των πολιτών. Επίκεντρο της πολιτικής μας ο δημότης.

Και βέβαια οι προγραμματικές μας αρχές δεν αποτελούν διακηρύξεις κενές περιεχομένου, γιατί εμείς έχουμε δοκιμαστεί, έχουμε δώσει εξετάσεις, έχουμε δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

Δείτε την οικονομική διαχείριση στο Δ.Χ., που απέφερε οικονομικό πλεόνασμα 11 εκ. ευρώ.

Δείτε τα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης για τους δημότες.

Δείτε τη Χαλκίδα να αναμορφώνεται με μια σειρά έργων υποδομών και αναπλάσεων.

Είμαι υπερήφανος ότι κατά τη τρέχουσα δημοτική περίοδο εκτελέσαμε το μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Χαλκιδέων, με έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ.

Σήμερα όμως δεν έχουμε ανάγκη λόγων. Σήμερα μιλάνε τα έργα μας.

1. Η αποκατάσταση και μετατροπή του αλευρόμυλου ΔΗΜΗΤΡΑ (ΑΣΑΧ) σε μουσείο Μυταρά, με προϋπολογισμό 2.390.000 €.
2. Η ανάπλαση της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου στο τζαμί με προϋπ. 538.000 €.
3. Η ανάπλαση των περιοχών Πυροσβεστικής – Αγ. Βαρβάρας με προϋπ. 626.000 €.
4. Η δημιουργία πεζοδρομήσεων στο εμπορικό κέντρο Χαλκίδας, με προϋπ. 1.016.000 €.
5. Η ανάπλαση του αλσυλλίου Κανήθου με προϋπ. 820.000 €.
6. Η ανάπλαση του κτιριακού συγκροτήματος και της περιοχής «ΑΣΤΕΡΙΑ» με προϋπ. 1.175.000 €.
7. Η δημιουργία χώρου αναψυχής στα Μακεδονικά με προϋπ. 210.000 €.
8. Η επέκταση της πλατείας Κανήθου με προϋπ. 160.000 €.
9. Η πλατεία Μάλλιου στο Κόκκινο Σπίτι με προϋπ. 360.000 €.
10. Η ανάπλαση του χώρου αναψυχής στη περιοχή Μπαταριά με προϋπ. 627.000 €.
11. Η δημιουργία χώρου αναψυχής στη Κάνηθο επί της Λ. Μακαρίου με προϋπ. 165.000 €.
12. Η ανάπλαση στο Πάρκο Λαού με προϋπ. 1.170.000 €.
13. Αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Χαλκιδέων περιοχών Λ. Άμμου & Αγίου Ιωάννη με προϋπ. 892.000 €.
14. Αντιπλημμυρική προστασία περιοχών Έξω Παναγίτσας – ΚΕΤΕ με προϋπ. 890.000 €.
15. Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε παρόδους της περιοχής Αλατσάτων με προϋπ. 476.000 €.
16. Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε τμήμα της οδού Ληλαντίων, της οδού Χαλκιδικής και σε παρόδους του Δήμου Χαλκιδέων με προϋπ. 445.000 €.
17. Αποκατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης Χαλκίδας με προϋπ. 460.000 €.
18. Επέκταση υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης με προϋπ. 450.000 €.
19. Εξοπλισμός και διασύνδεση γεωτρήσεων Γ6 και Γ7 του υδρευτικού άξονα Παραλίμνης με προϋπ. 500.000 €.
20. Διαδημοτικό Κέντρο Λυμάτων Χαλκίδας με προϋπ. 5.500.000 €.
21. Βελτιώσεις υφιστάμενης εγκατάστασης Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας με προϋπ. 890.500 €.
22. Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγκαταστάσεων ύδρευσης Χαλκίδας με προϋπ. 1.428.000 €.
23. Δημιουργία Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών με προϋπ. 2.443.363 €.
24. Δημιουργία Ανοικτής Δομής Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία με προϋπ. 1.066.367 €.
25. Αισθητική αναβάθμιση απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ με προϋπ. 180.000 €.
26. Ασφαλτοστρώσεις στο οδικό Δίκτυο του Δήμου Χαλκιδέων με προϋπ. 1.050.000 €.
27. Κυνοκομείο Δήμου Χαλκιδέων με προϋπ. 183.000 €.
28. Πίστα Moto Cross & Four Cross με προϋπ. 200.000 €.
29. Γήπεδο του Πάρκου Λαού με προϋπ. 710.000€
30. Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας Αντικατάσταση ελαστικού τάπητα στίβου με προϋπ. 799.085 €.
31. Ποδηλατόδρομος με προϋπ. 200.000 €.

Τέλος για τη δημοτική αγορά Χαλκίδας εκπονήσαμε τις οριστικές μελέτες δημοπράτησης του έργου και εξασφαλίσαμε 7.000.000 ευρώ με την ένταξη του έργου : «Ανάπλαση Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας» στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στ. Ελλάδας.

Η μελέτη της ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας εγκρίθηκε με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ και απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και απομένει μία επιπλέον έγκριση προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί.

Η πόλη των έργων δεν είναι πλέον σύνθημα, δεν είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα, δεν είναι ανεκπλήρωτο όραμα. Είναι πράξη, είναι δημιουργία, είναι δέσμευση, είναι αποτέλεσμα. Η Χαλκίδα εξέπεμψε και επικοινώνησε προς τα έξω το σύγχρονο μήνυμά της. Το μήνυμα της νέας τοπικής αυτοπεποίθησης που ωθεί τους δημότες σε φιλόδοξες στοχεύσεις.

Διοικήσαμε το Δήμο χωρίς ηθικές εκπτώσεις και αξιακές υποχωρήσεις, με διαφάνεια, με αξιοπιστία, με εντιμότητα, όπως άλλωστε ταιριάζει στη σύγχρονη μορφή αυτοδιοίκησης.

Σε μια περίοδο που οι οφειλές και τα χρέη των Τ.Α. ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 2,6 δις ευρώ, ο Δήμος Χαλκιδέων αντίθετα παρουσιάζει οικονομικό πλεόνασμα 11.000.000 ευρώ και βρίσκεται σήμερα κατ’ αναλογία ανάμεσα στους 10 πιο εύρωστους οικονομικά Δήμους της επικράτειας.

Αυτό το κατορθώσαμε γιατί σεβαστήκαμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Χαλκιδέου δημότη, γιατί δεν υποκύψαμε στη φαυλότητα, γιατί δεν υποκύψαμε στις ρουσφετολογικές δαπάνες. Και επαναλαμβάνω το κατορθώσαμε παρά το γεγονός ότι παράλληλα εκτελούμε τεχν. προγρ. 35.000 €.

Η ισχυρή οικονομική θέση του δήμου, μας έδωσε τη δυνατότητα για μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης όπως :

1. Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας ύδρευσης, αποχέτευσης και φωτισμού.
2. Απαλλαγή των πολυτέκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, σε ποσοστό 100%.
3. Μερική απαλλαγή των τρίτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη, σε ποσοστό 50%.
4. Απαλλαγή των απόρων από τα δημοτικά τέλη, σε ποσοστό 100%.
5. Απαλλαγή των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών από τα δημοτικά τέλη σε ποσοστό 100% (για το υπόλοιπο 50% είχε εγκριθεί από το Δ.Σ. το 2008).
6. Επίδομα ποσού 100 € σε απόρους στις περιόδους των εορτών (Πάσχα, Χριστούγεννα).

7.Ετήσια λειτουργία του «Δημοτικού Παντοπωλείου Απόρων».

Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε, εντατικά και τολμηρά, στην πορεία που χαράξαμε με βάση τις απαιτήσεις της νέας εποχής, τις απαιτήσεις του αύριο. Και να συνεχίσουμε μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες, αναχρονιστικές και συντηρητικές αντιλήψεις, ανώφελους και επικίνδυνους λαϊκισμούς. Σ’ αυτή τη λογική εντάσσεται η πρότασή μας για τον διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων, για ένα ισχυρό Δήμο των μεγάλων ευκαιριών για όλους.

Προχωράμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Με πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας. Με εμπιστοσύνη στους δημότες μας.

Τα όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο αισιόδοξους. Με πίστη και αυτοπεποίθηση, προχωρούμε ενωμένοι μπροστά.

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους εσάς που συγκροτείτε το νέο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Εκφράζετε την πλατειά κοινωνική συμμαχία που οδηγεί τον Δήμο Χαλκιδέων στη Νέα Εποχή. Συνθέτετε την πείρα με την ανανέωση. Εγγυάστε μια σημαντική εκλογική επιτυχία στις 7 Νοεμβρίου. Εγγυάστε την αποτελεσματική προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών στο Νέο Δήμο Χαλκιδέων.
Σας ζητώ να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και μέχρι τις εκλογές, αλλά κυρίως κατά την επόμενη περίοδο. Μαζί δημιουργούμε την Χαλκίδα του μέλλοντος μας.

Σας συγχαίρω, σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε επιτυχία.»

(πηγή : http://www.eviaroom.gr/?p=5529)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου