Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»

loyketo-sxoleio260

Την έντονη αγανάκτηση όπως και την αμετακίνητη θέση τους εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βατώντα και σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους τονίζουν με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους θα αγωνιστούν ώστε να μην συνενωθεί το σχολείο τους με το 4ο Δημοτικό Νέας Αρτάκης.

«Σας αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Βατώντα βρίσκεται σε Δημόσια έκταση 4 στρεμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων.
Στον προαύλιο χώρο υπάρχει γήπεδο του Μπάσκετ και του Βόλεϊ ,καθώς επίσης και χώρο για άλλες δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών (μικρό πάρκο με δέντρα και παγκάκια, στέγαστρο, κούνιες και τσουλήθρες. Υπάρχει επίσης κήπος 100 τ.μ. όπου, με ευθύνη των εκπαιδευτικών και των παιδιών, τον περιποιούνται και φυτεύουν διάφορα φυτά (λουλούδια και εποχιακά κηπευτικά)
Ο δρόμος μπροστά από το σχολείο είναι δημοτικός και ασφαλής για την προσέλευση των μικρών μαθητών , με μικρή κίνηση αυτοκινήτων και με την ανάλογη σηματοδότηση από το Δήμο Χαλκιδέων. Τα σπίτια των μαθητών είναι 50 μέτρα απόσταση από το χώρο του σχολείου.
Το Δημοτικό Σχολείο Βατώντα έχει τέσσερις (4) μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και ξεχωριστή αίθουσα υπολογιστών με οχτώ (8) υπολογιστές, εκτυπωτές ,σκάνερ, προτζέκτορα και γρήγορο ίντερνετ.(ADSL). Ξεχωριστή αίθουσα ολοήμερου Τμήματος με 27 μαθητές.
Το κτίριο του Σχολείου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ,ψηλοτάβανο με σωστή μόνωση (το σχολείο είναι πέτρινο), με μεγάλα παράθυρα από αλουμίνιο και διπλά τζάμια (η αλλαγή των παραθύρων από ξύλινα σε αλουμίνια έγινε πριν από τέσσερα χρόνια).
Το σχολείο έχει κεντρική θέρμανση(καλοριφέρ).
Στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα το σχολικό έτος 2011-2012 θα φοιτούν 46 μαθητές.
18 στην Α΄-Β΄
13 στην Γ΄-Δ΄
15 στην Ε΄-ΣΤ΄
Στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα υπάρχει καθηγήτρια Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής.

Αυτό το σχολείο θέλουνε να καταργηθεί και να πάει να συστεγαστεί σε ένα σχολείο

(4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης) όπου:

1. Δεν είναι δημόσιο κτίριο ,αλλά μισθωμένο με ακριβό ενοίκιο , όπου πρίν από λίγα χρόνια το χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη.

2. Ο προαύλιος χώρος του είναι περίπου 300 τ.μ χωρίς τις κατάλληλες υποδομές (γήπεδα, χώροι παιχνιδιού, χωρίς καθόλου πράσινο)
3. Βρίσκεται σε κεντρικό δημόσιο δρόμο όπου είναι πολύ επικίνδυνος (έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα).

Επίσης, μετά τα γεγονότα του σεισμού της Ιαπωνίας και λαμβάνοντας υπόψιν το ρήγμα στα Ψαχνά που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από το Σχολείο μας, ελπίζουμε ότι η συγχώνευση των σχολείων που μας απασχολούν ,να γίνει σε ασφαλές κτίριο.


«ΟΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου