Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ : ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Τα νέα πρόσωπα (πηγή eviaroom)
17/03/2011

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Μαρτίου, αποφασίστηκε:

1. Η λύση και εν συνεχεία η κατά νόμο εκκαθάριση των Κοινωφελών και Αμιγών Επιχειρήσεων του Δήμου (ΔΗΚΕ Χαλκίδας , ΚΕΔΗ Ληλαντίων, ΔΗΚΕ Νέας Αρτάκης, ΔΗΚΟΙΕΠΟ Αυλίδας και ΔΕΠΑ Ανθηδόνας) και η μεταφορά του προσωπικού τους στα μετά από συγχωνεύσεις, διάδοχα νομικά πρόσωπα.

2. Η σύσταση νέου Νομικού Προσώπου για τους τομείς Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και Παιδείας, με πρόεδρο την Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα, αντιπρόεδρο τον Σπύρο Παπαγεωργίου και μέλη τους Γιώργο Φραντζή, Γιώργο Βοσκό, Ελένη Αϊδίνη, Γιώτα Οκτωνιάτη (δημοτικοί σύμβουλοι) Γεωργία Παπαθανασίου, Σοφία Χονδρογιάννη, Απόστολο Ζιώγα, Κυριαζή Σκλαβούνο, Λευτέρη Κωνσταντινάκη, Θωμά Χαρίση, Άγγελο Μπαράκο και Γιώργο Ακριώτη.

3. Η σύσταση νέου Νομικού Προσώπου για τους τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με πρόεδρο τη Λίλιαν Ζλακώνη, αντιπρόεδρο τον Γιώργο Γεραντώνη και μέλη τους Δήμο Κόρδη, Μπάμπη Κώσταρο, Γιάννη Βελή, Δημήτρη Παπαποστόλου (δημοτικοί σύμβουλοι) Κώστα Κούτρα, Γιάννη Μπιλάλη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Γιώργο Βελισσαράκο, Μούλου-Χατζηστάμου Ελπίδα, Σοφία Ευγενικού-Τζιτζικόγλου, Γιώργο Σταμογιάννη και Κατερίνα Χατόλα (δημότες).

4. Η συγχώνευση των επιτροπών των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου σε ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου την Ελένη Αϊδίνη, αντιπρόεδρο τον Κώστα Κούτρα και μέλη τους Παναγιώτη Αναστασιάδη, Κώστα Ρήγο, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα, Γιώργο Γιαννούκο, Δημήτρη Παπαποστόλου (δημοτικοί σύμβουλοι) Χρήστο Μπλέτσα, Βαγγέλη Σφυράκη, Παναγιώτα Κάλφα, Κατερίνα Αλεξίου και Μαρία Χουλιέρη (δημότες).

5. Η συγχώνευση των επιτροπών των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου σε ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον Βασίλη Γουρνή, αντιπρόεδρο τον Κώστα Κανατσέλο και μέλη τους Γιώργο Βλαχογεώργο, Δήμο Κόρδη, Φίλιππα Μακρή, Λίλιαν Ζλακώνη, Διαμαντή Καρκαντελίδη (δημοτικοί σύμβουλοι) Σοφία Λιαμπότη, Αλέξανδρο Λέκκα, Τζοβάνα Γκόγκου και Ευτυχία Φιλίππα (δημότες).

6. Η συγχώνευση των ΔΕΥΑ Χαλκίδας, Ανθηδώνας, Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων σε ενιαία ΔΕΥΑ Χαλκιδέων, με επέκταση του αντικειμένου της και στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Αυλίδας, με πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου την Έλενα Βάκα, αντιπρόεδρο τον Κώστα Λεμπέση και μέλη τους Γιώργο Ψύχα, Μπάμπη Κώσταρο, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα (δημοτικοί σύμβουλοι) Γιάννη Λάμπρου, Γιώργο Σκουραδάκη, Τζοβάνα Γκόγκου και Στέλιο Μαργαρίτη (δημότες).

ΙΙ. ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ Οικονομίας & Διοίκησης

Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της τοποθέτησής της ως προέδρου της ενιαίας ΔΕΥΑ Χαλκίδας, η Έλενα Βάκα θα παραιτηθεί από αντιδήμαρχος.

Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, καθήκοντα αντιδημάρχου σε θέματα Οικονομίας & Διοίκησης θα αναλάβει ο Κώστας Ρουσόπουλος.ΙΙΙ. ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε::1. Τη μη αύξηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στη Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας.

2. Την ενοποίηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στις Δημοτικές Ενότητες Αυλίδας και Ανθηδόνας, ως εξής:

* Τέλη καθαριότητας & φωτισμού: Οικίες 0,90 ευρώ/τ.μ. ετησίως – Καταστήματα και λοιποί χώροι 1,20 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Δημοτικός φόρος: 0,117 ευρώ/τ.μ. ετησίως.
* Οι λοιπές κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.

3. Την ενοποίηση των τελών Καθαριότητας & Φωτισμού καθώς και του Δημοτικού Φόρου στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων, ως εξής:

* Τέλη καθαριότητας & φωτισμού: Οικίες 1,15 ευρώ/τ.μ. ετησίως – Καταστήματα και λοιποί χώροι 1,97 ευρώ/τ.μ. ετησίως. Δημοτικός φόρος: 0,16 ευρώ/τ.μ. ετησίως
* Οι λοιπές κατηγορίες παραμένουν ως έχουν.

4. Την ενοποίηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αυξηθεί από 0,30% σε 0,35% για την Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης και θα παραμείνει ως έχει για τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες.ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, την οικονομική ανέχεια που έχουν περιέλθει πολλές οικονομικά ασθενέστερες ομάδες πολιτών και στο πλαίσιο συνέχισης της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο Δήμο μέχρι σήμερα, μετά από πρόταση του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη, αποφάσισε την απαλλαγή από την καταβολή των Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για την πρώτη κατοικία που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων ως εξής:α) την πλήρη απαλλαγή σε όσους είναι βεβαιωμένα νεφροπαθείς με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%

β) την πλήρη απαλλαγή σε όσους είναι βεβαιωμένα πολύτεκνοι

γ) την πλήρη απαλλαγή στους άπορους δημότες

δ) την πλήρη απαλλαγή στους αναπήρους, με ποσοστό αναπηρίας βεβαιωμένο άνω του 80%

ε) την απαλλαγή κατά 50% στις τρίτεκνες οικογένειες (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου