Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Λούκας Παναγιώτης-Μπλέτσας Χρήστος :ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 17-10-2011


ΛΟΥΚΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                        ΧΑΛΚΙΔΑ, 17-10-2011
ΜΠΛΕΤΣΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                            ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε.
ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Α.Κ.Ε./ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



ΘΕΜΑ : ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 17-10-2011

          Σχεδόν κάθε μέρα η κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ. και του Δ.Ν.Τ.  ανακοινώνει μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού, εις βάρος της οικονομίας της πατρίδας μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.
          Οι Έλληνες έχουμε περιέλθει πλέον σε οικονομική ανέχεια και εργασιακή ανασφάλεια.
          Κανείς δεν είναι σίγουρος για την επόμενη ημέρα, κανείς δε μπορεί να νιώθει ασφαλής ακόμα και να ονειρευτεί ένα καλύτερο αύριο.
          Ειδικά στο χώρο της Παιδείας η επίθεση της κυβέρνησης και των «πράσινων αβανταδόρων» της  είναι πρωτοφανής, αντιλαϊκή και απροκάλυπτη!
          Ο εκπαιδευτικός στοχοποιήθηκε από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης του Π.Α.Σ.Ο.Κ., δαιμονοποιήθηκε κι έγινε το σύμβολο όλων των αρνητικών της πατρίδας μας.
          Θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών χάθηκαν μέσα σε λίγους μήνες, σχολεία έκλεισαν για «παιδαγωγικούς» λόγους, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη κάποιων που παραμέρισαν την παιδαγωγική ιδιότητα για να προβάλουν την κομματική, η οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών γύρισε σε εποχές που στα βιβλία της Ιστορίας μονάχα είχαμε γνωρίσει.
  Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος:
*        Συρρίκνωσε τις δαπάνες για την Παιδεία, 2,7% του ΑΕΠ αντί για 5% όπως υποσχέθηκε στην προεκλογική περίοδο το 2009.
*        Εξανέμισε το εισόδημά μας. Τα δύο τελευταία χρόνια απωλέσαμε τέσσερις (4) μισθούς και με το νέο μισθολόγιο-«φτωχολόγιο» χάνουμε επιπλέον από 5% έως 30%. Ο μισθός του πρωτοδιόριστου πέφτει κάτω από τα 600€!!!
*        Το νέο βαθμολόγιο συνδέει μισθό και αποδοτικότητα την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με την αναξιοκρατία, τον κομματισμό, το ρουσφέτι και την ημετεροκρατία.
*        Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα χάνονται.
*        Οι διορισμοί περιορίστηκαν στους 133!!! Από το 1950 έχουν να πραγματοποιηθούν τόσοι λίγοι διορισμοί. Η ανεργία χτυπά τους εκπαιδευτικούς.
*        Βιβλία δεν έχουν έλθει ακόμα στα σχολεία. Από το 1946 έχει να παρουσιαστεί αυτό το «μπάχαλο».
*        Η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί σε βίαια έξοδο χιλιάδες εργαζόμενους και σύμφωνα με τους κυβερνώντες θα ισχύσει από τη νέα σχολική χρονιά και στην εκπαίδευση, με την πρόσθετη «απειλή» οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να «ενοικιαστούν» στους Ο.Τ.Α.
*        Οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
*        Οι διαδοχικές φοροεπιδρομές και η ακρίβεια επιδεινώνουν το βιοτικό μας επίπεδο.
*        Η επιμόρφωση παραμένει άγνωστη έννοια. Ο 90χρονος θεσμός της Μετεκπαίδευσης καταργήθηκε. Οι εκπαιδευτικές άδειες σταμάτησαν.
Εμείς, οι εκπαιδευτικοί που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της κυβερνητικής λαίλαπας αντιστεκόμαστε στις πρακτικές τους και στεκόμαστε εμπόδιο στον καταστροφικό τους δρόμο.
          Δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο, για να μη γίνει ο χώρος της Παιδείας το μνημείο της κυβερνητικής αλαζονείας  και αποτυχίας.
          Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές αλλά και τους γονείς να δώσουν τη μάχη ενάντια στην υποβάθμιση της Παιδείας και της ποιότητας ζωής που προσπαθεί ο Γ. Παπανδρέου και οι αμετανόητοι πραίτορες του να μας επιβάλουν.
          Για εμάς είναι άμεση η ανάγκη προσφυγής σε εκλογές, είναι άμεση η ανάγκη του τόπου να αλλάξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό , ο οποίος δηλώνει ανίκανος να προσφέρει.
          Για εμάς οι υπεύθυνοι έχουν όνομα κι επώνυμο. Υπεύθυνη για την κατρακύλα στο χώρο της Παιδείας είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου και για την κατάντια της χώρας μας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
          Οι παραιτήσεις τους είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό.




Λούκας Αθ. Παναγιώτης
Μπλέτσας Κ. Χρήστος
Εκλεγμένα Μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Χαλκίδας
στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου