Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κώστας Λουκόπουλος : Το τέλος της σιωπής

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο.

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο. Οι απόστρατοι των ΕΔ προέρχονται από ένα εργασιακό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το Δημόσιο, επομένως ο όρος "ένστολος δημόσιος υπάλληλος" είναι ατυχής και ίσως υποβολιμαίος. Είναι μια "εργασιακή τάξη" πειθαρχημένη και συντεταγμένη, χωρίς πλήρεις συνταγματικές ελευθερίες. Παρέμειναν σιωπηλοί ακόμα και όταν άκουσαν να αποκαλούνται "αντιπαραγωγικοί" και "αυτιστικοί".
Το "επάγγελμα - τρόπος ζωής" του στρατιωτικού τον έκανε να είναι "διεκδικητικά σιωπηλός" και να περιμένει τις Ενώσεις του να φροντίσουν για τα έννομα συμφέροντά του. Πόσο διεκδικητικές μπορεί να είναι αυτές οι Ενώσεις που εποπτεύονται από το ΥΕΘΑ; Αν ήταν, δεν θα είχαμε τη δραστηριοποίηση ενώσεων και κινήσεων στον χώρο των αποστράτων. Αυτές οι οργανωμένες κινήσεις, σε συνδυασμό με την τάση απαξίωσης τους από τον ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη, συνετέλεσαν στο να βγουν οι απόστρατοι από τον "κόσμο της σιωπής"!
Οι στρατιωτικοί προέρχονται από τα σπλάχνα του λαού. Δεν διεκδικούν συντεχνιακά προνόμια. Απαιτούν όμως δικαιοσύνη. Οταν χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στατιστικά στοιχεία για την κατάντια του ΜΤΣ και επιχειρείται να μετατοπιστούν οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε αυτούς, τους πνίγει το άδικο! Στη συγκέντρωση την 30ή Σεπτεμβρίου μικρός αριθμός αποστράτων απροσχεδίαστα εισήλθε στο προαύλιο του Στρατοπέδου Παπάγου. Οι απόστρατοι αποδοκίμασαν την ενέργεια, αλλά ακούγοντας τον ΥΕΘΑ να χρησιμοποιεί εκφράσεις που είχαν να ακουστούν από τη δικτατορία, κυριεύτηκε από θλίψη και οργή. Αυτοί είναι οι απόστρατοι που ζητούν δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Είναι ώρα να κατανοήσει ο κ. Μπεγλίτης τις ιδιαιτερότητες του Κλάδου, να ακούσει τα προβλήματά του και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Κώστας Λουκόπουλος
Υποστράτηγος ε.α. και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου