Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: ΣΤΗΝ «ΕΦΕΔΡΕΙΑ»… ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΣΟΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


03 - 12 – 2011
Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια επέκτασης και επιβολής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας – «απόλυσης» και στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη νέα σχολική χρονιά 2012-2013 και εφόσον δεν επιτευχθεί εντός των προσεχών μηνών η αποχώρηση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, το μέτρο της εφεδρείας θα επεκταθεί σε 20.000 εκπαιδευτικούς (από τους 185.000 που υπηρετούν σήμερα στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Θυμίζουμε ότι μετά από έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πριν λίγους μήνες υποχρεώθηκε να τους «εξαιρέσει» απ’ αυτό το επαχθές, αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτρο.
Οι «χλιαρές» κυβερνητικές διαψεύσεις στα πρόσφατα δημοσιεύματα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή επίθεση που βιώνει ο κόσμος της εργασίας και της εκπαίδευσης τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο, που αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου Μνημονίου (2010) και του Μεσοπρόθεσμου (2011), μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η επαγρύπνηση και ο διαρκής αγώνας είναι το μόνο μέσο αποτροπής των επικίνδυνων για τη Δημόσια Εκπαίδευση επιλογών τους.
Την ώρα που:
*       το σύνολο των σχολικών βιβλίων δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία,
*       υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά,
*       οι σχολικές επιτροπές είναι σε «πτώχευση»,
*       οι περικοπές στη Δημόσια Εκπαίδευση συνεχίζονται,

η κυβέρνηση του Μνημονίου - συνέχεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - και η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου επιδιώκουν να καλλιεργήσουν κλίμα αβεβαιότητας και τρομοκρατίας στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί:
ü  τις δυνάμεις του Κλάδου σε επαγρύπνηση και συσπείρωση.
ü  το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταγγείλει τα «σχέδια» και τις «διαρροές» περί εφεδρείας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν φοβικό σύνδρομο και σύγχυση στους εκπαιδευτικούς.
ü  την κυβέρνηση του Μνημονίου να πάρει πίσω τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της και να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση προς όφελος του Ελληνικού λαού.


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός ΓραμματέαςΚόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου