Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Ανακοίνωση για την Εργασιακή Εφεδρεία


Ανακοίνωση για την Εργασιακή Εφεδρεία

           Το προεκλογικό σύνθημα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχει απαντηθεί από την Κυβέρνηση, με την επιλογή της βαρβαρότητας, η οποία δεν έχει τέλος. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ακόμα και όσους έχουν ελάχιστο εισόδημα, μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση.
           Το νέο «φρούτο» της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης με αποδέκτες σε πρώτη φάση 30.000 εργαζόμενους, εμφανίζεται ως η λύση απέναντι στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα της χώρας την ίδια στιγμή που συνεχίζονται απίστευτες  σπατάλες για λειτουργικά έξοδα Υπουργείων.
           Οι σχεδιασμοί επέκτασης στο μέλλον του νέου μέτρου και στο χώρο της εκπαίδευσης -  σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου -  την ίδια στιγμή που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά στα σχολεία, βρίσκουν απέναντι ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο.
           Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ή ως απλοί αριθμοί. Είναι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοπρέπεια σε περιβάλλοντα και χρόνους που καμία σχέση δεν είχαν με αυτές τις αξίες, με ευθύνη των κυβερνόντων.
Η κυβέρνηση , μετά από την προσπάθειά της να διαψεύσει  πολύ χλιαρά τα σενάρια της εργασιακής εφεδρείας,  ξεκίνησε να χτυπάει και να βάζει στον προθάλαμου της εφεδρείας εργαζόμενους – μη  εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες ακόμα και της πόλης μας.
Οι διοικητικές υπηρεσίες των Δήμων έχουν αρχίσει και ζητούν  από τους υπαλλήλους τους υπεύθυνες δηλώσεις συντάξιμου χρόνου με απώτερο σκοπό την εφαρμογή του άρθρου 34 του Ν.4024/11 που μιλάει για την κατάργηση θέσεων και για την εργασιακή εφεδρεία.
            Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση εργαζόμενου. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει άλλο με σταυρωμένα χέρια. Η πρώτη σκέψη για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στην εκπαίδευση θα σημάνει και την άμεση απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση.  Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα δώσουν δυναμική απάντηση και θα στείλουν σε εφεδρεία τις αντικοινωνικές πολιτικές και όσους τις εκφράζουν.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου