Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σχολεία και εκατοντάδες κενά - κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - παραμένουν ακάλυπτα.


ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
14 - 12 – 2011

«Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…»
«Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…»
(αποσπάσματα από δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου στις 31 Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012)

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του 2012, κι ενώ έχουμε διανύσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να πετύχει το αυτονόητο.
Τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σχολεία και εκατοντάδες κενά -  κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - παραμένουν ακάλυπτα.
Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κ. Διαμαντοπούλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν, σε δηλώσεις της από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ηχούν πλέον ως κακόγουστο ανέκδοτο!!!
Επειδή η κ. Υπουργός ασχολείται με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα με την εκπαίδευση της θυμίζουμε μερικές από τις δηλώσεις της: «Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…», «Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…».
Ο περιβόητος «προγραμματισμός» του Υπουργείου Παιδείας απέτυχε παταγωδώς!
Τα γεγονότα τους διαψεύδουν… και η Δημόσια Εκπαίδευση συνεχίζει το Γολγοθά της!!!
Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία και ανακολουθία.
Οι μαθητές της χώρας μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν στον… Άγιο Βασίλη για να έρθουν βιβλία και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός ΓραμματέαςΚόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου