Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2

Χαλκίδα   12/12/2011
                                   
Αρ. Πρωτ.: 261 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    ΔΕΛΤΙΟ  2

ΘΕΜΑΤΑ:

1ο :  3ωρη Στάση εργασίας στις 15 Δεκεμβρίου 2011

2ο : Λειτουργία ομάδων Συλλόγου
                                                                                   
3ο :  Ταυτότητα εκπαιδευτικού  

              4ο : Παιδικός χριστουγεννιάτικος χορός

5ο : Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις


ΘΕΜΑ 1Ο :  3ωρη Στάση εργασίας στις 15 Δεκεμβρίου 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνουν με τον πιο σαφή και απροκάλυπτο τρόπο τα αντιλαϊκά σχέδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των δανειστών, οι οποίοι με πρόσχημα το Χρέος, επιδιώκουν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Αποκαλύπτεται, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό – παρά τις έντονες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στην Ελλάδα εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού συστήματος – και δεν οφείλεται στο υποτιθέμενο «τεράστιο» Δημόσιο ή στους δήθεν «τεμπέληδες Έλληνες».
Παρ' όλα αυτά, αγνοώντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, η νέα Συγκυβέρνηση,  υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις των Τροϊκανών, υλοποιεί τα πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους για την κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, καταργεί τη μονιμότητα στο Δημόσιο, απολύει Δημοσίους Υπαλλήλους και τους οδηγεί στην ανεργία και τη φτώχεια, εξαναγκάζει εργαζόμενους σε παραίτηση, διαλύει τη Δημόσια Διοίκηση και τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στερεί από τον ελληνικό λαό το όποιο Κοινωνικό Κράτος έχει απομείνει.
Ήδη, ψήφισε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2012, στον οποίο προβλέπονται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και νέα φορολογικά χαράτσια.
·        Οι μισθοί μας πλέον μέσα και από τις μειώσεις του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου, τα απανωτά φορολογικά χαράτσια, τη μείωση του αφορολόγητου και την ακρίβεια, μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.
·        Την ίδια στιγμή σχεδιάζονται νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις με πρόσχημα τις αναλογιστικές μελέτες και τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ασφαλιστικοί φορείς εξαιτίας της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
·        Προωθείται η ενοποίηση του ΤΕΑΔΥ με τα άλλα Επικουρικά Ταμεία, με στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, η μετατροπή του ΜΤΠΥ σε κεφαλοποιητικό – ανταποδοτικό και σχεδιάζονται νέες περικοπές σε κύριες, σε επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ.
·        Τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΒΑΕ δεν αντιμετωπίζονται.
·        Περιορίζονται οι πόροι για τον ΟΠΑΔ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική μας περίθαλψη να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο.
Η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη υλοποιούνται αλλά και εκείνων που θα έρθουν σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, είναι υποχρέωση όλων μας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις.
Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να ορίσει την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη ως ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσει 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας  από τις 12.00 πμ ως τη λήξη του ωραρίου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση ψηφίσματος στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας αντιδρώντας σε όλα τα αντιλαϊκά, αντεργατικά και αντεκπαιδευτικά μέτρα.
         Η συνέχιση του αγώνα είναι υποχρέωση όλων μας.

ΘΕΜΑ 2ο : Λειτουργία ομάδων Συλλόγου

          Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας λειτουργεί κάθε Τετάρτη (19:00-2100) στο  5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Υπεύθυνη : Χατζημιχαηλίδου Αναστασία (τηλ.: 6974193754)
          Για την Ποδοσφαιρική Ομάδα του Συλλόγου μας υπεύθυνοι είναι οι Λούκας Παναγιώτης (τηλ.: 6973347908) και  Λυγούρας Βασίλης (τηλ.: 6972927104)
         
          Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσης του συλλόγου για τη συνδικαλιστική διετία 2011-2013 αποφάσισε τη δημιουργία νέων ομάδων με  αθλητικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.
Α) Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών  με υπεύθυνο το Μπλέτσα Χρήστο (τηλ.: 6972006814).
Β) Ομάδα Κουκλοθέατρου  με υπεύθυνη τη Βέττα Κορωναίου (τηλ.: 6974341868).
Γ) Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών με υπεύθυνη τη Χατζημιχαηλίδου Τασούλα (τηλ.: 6974193754).
Δ) Ομάδα Θεάτρου  με υπεύθυνο τον Άρη Αυξωνίδη (τηλ.: 6974125822).
Ε) Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών με υπεύθυνη τη Χατζημιχαηλίδου Τασούλα (τηλ.: 6974193754).
          Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τις ομάδες μπορούν να απευθύνονται στους αντίστοιχους υπεύθυνους.


ΘΕΜΑ 3ο : Ταυτότητα εκπαιδευτικού   


          Όπως γνωρίζετε οι νέες ταυτότητες εκπαιδευτικού που γίνονται δεκτές από μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κινηματογράφους, μουσικές σκηνές και οπουδήποτε αλλού, έχουν λήξει από τις 31-08-2011.
          Με ευθύνη των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων να αποσταλεί στο fax του  Συλλόγου (fax : 2221021548) ονομαστική κατάσταση συναδέλφων-μελών του Συλλόγου μας  που επιθυμούν ταυτότητα εκπαιδευτικού και ο Σύλλογος θα αποστείλει ταχυδρομικά στα σχολεία τον  αντίστοιχο αριθμό καρτών.
(Διάρκεια ισχύος της νέας ταυτότητας μέχρι 31-08-2013 για όλους

ΘΕΜΑ 4ο : Παιδικός χριστουγεννιάτικος χορός

          ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ


Την Παρασκευή 16/12/2011  στις 6.30μ.μ. ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας στολίζει το δικό του ευχόδεντρο, στον παιδότοπο Kinderland.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά των συναδέλφων. Σας περιμένουμε όλους!!

Μια αγκαλιά ευχές για όλους σας!!!!ΘΕΜΑ 5ο : Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις

Συνεχίζοντας την πετυχημένη δραστηριότητα του συλλόγου μας η οποία φέρνει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας με ποιοτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις το Δ.Σ. αποφάσισε  ομόφωνα να διοργανώσει και φέτος παραστάσεις που πλέον έχουν γίνει θεσμός.
Περισσότερες πληροφορίες  θα σας ανακοινωθούν με νεότερο ενημερωτικό δελτίο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου