Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας για το 2014

 
Οι στόχοι του Υπουργείου Παιδείας .
 
 
Καθορίζουμε ως στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το έτος 2014, τα εξής:
Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καθώς και στη Δια Βίου Μάθηση στους κάτωθι βασικούς άξονες:
 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ



πηγή ΔΙΑΥΓΕΙΑ
………………………………..
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ news.gr
Οι στρατηγικοί στόχοι του υπ. Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς
Αναθεώρηση της νομοθεσίας διορισμού και μεταθέσεων για καλύτερη διαχείριση
Η αναθεώρηση της νομοθεσίας διορισμού και μεταθέσεων των εκπαιδευτικών με στόχο την απλούστευση και καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν από τους στρατηγικούς στόχους για το έτος 2014 στο Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο “Διαύγεια”.
Θυμίζουμε ότι, όπως έχει γράψει το news.gr κατ’ αποκλειστικότητα, στο νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής αναμένονται αλλαγές ως προς τον τρόπο διορισμού και μοριοδότησης των εκπαιδευτικών. Παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές των εκπαιδευτικών για άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε πρόσφατα σε συνάντηση με την ΕΛΜΕ Εύβοιας ότι σύντομα θα προσμετρηθεί η προϋπηρεσία. Για τις μεταθέσεις έχει πάλι αναφερθεί ότι θα είναι στοχευμένες ενώ θα μειωθούν και οι αποσπάσεις.

Στους στόχους του Υπουργείου περιλαμβάνονται η επέκταση της προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολό των παιδιών άνω των 3 ετών και η καθολική εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος Σπουδών σε όλα τα Ολοήμερα Σχολεία.
Επίσης θα επιδιωχθεί η καθολική εφαρμογή του Νέου Σχολείου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το Ψηφιακό Σχολείο, με την ενίσχυση της μάθησης των ξένων γλωσσών και των νέων τεχνολογιών
Αναφορά γίνεται στην ενίσχυση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης ενώ στην ειδική αγωγή θα γίνει εκσυγχρονισμός των δομών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ενσωματωμένο στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, με προσανατολισμό το μέλλον του μαθητή αξιοποιώντας τις μεθόδους συνεκπαίδευσης και τις νέες τεχνολογίες και με προτεραιότητες στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των παιδιών με αναπηρίες.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου