Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Read More
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


Σήμερα, Δευτέρα 3/2/2014, τα Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ευβοίας πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΛΜΕ, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια σε όλα αυτά τα δυσοίωνα, που φέρνει η Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και η αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, για το μέλλον των σχολικών μονάδων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στα πλαίσια αυτού του συντονισμού αποφάσισαν:
1) Την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης ενημέρωσης γονέων,  μαθητών και εκπαιδευτικών, με θέμα "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-MYSCHOOL-ΝΕΟΛΥΚΕΙΟ" τις προσεχείς ημέρες με ομιλητές από τη ΔΟΕ και το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.

2) Κοινή Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για τα θέματα αυτά και την προβολή της κοινής εκδήλωσης λίγες μέρες πριν την πραγματοποίησή  της.

3) Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου  στην πόλη της Χαλκίδας στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στις 7 μ.μ.,  με  τη συμμετοχή  και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, ενάντια στις διαθεσιμότητες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, η υπόθεση των οποίων εξετάζεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να υπενθυμίσουμε  ότι η διαθεσιμότητα των συναδέλφων λήγει στις 22 Μαρτίου 2014 και κινδυνεύει να μετατραπεί σε απόλυση, αν μέχρι τότε δεν τοποθετηθούν σε άλλες δομές της εκπαίδευσης, πράγμα που δεν προβλέπεται για 537 συναδέλφους εξ αυτών. 

Για πρώτη φορά μετά από 103 χρόνια η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων αίρεται και τα πρώτα θύματα θα είναι από τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Τα Δ.Σ. θα σας ενημερώσουν με νεότερες σχετικές ανακοινώσεις για τις ακριβείς ημερομηνίες των παραπάνω εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου