Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζοντας τις φετινές θεατρικές του εξορμήσεις προγραμμάτισε για το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 την   παρακολούθηση   της θεατρικής παράστασης «Πρόβα νυφικού», στο Θέατρο « Ρεξ» .
   
Ήτον το 1993, όταν η Ντόρα Γιαννακοπούλου αποφάσισε να καταπιαστεί με κάτι διαφορετικό: με το γράψιμο. Το πρώτο της βιβλίο είχε τίτλο «Η πρόβα του νυφικού» (εκδ. Καστανιώτης) και έσπασε τα ταμεία. Μέχρι σήμερα, η ιστορία της Αγγελικής Δελή, της οικογένειάς της και του αγαπημένου της Απόστολου, στην επαρχιακή πόλη όπου ζούσαν λίγο πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, έχει πουλήσει 145.000αντίτυπα.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1995, αυτό το αγαπημένο βιβλίο των χιλιάδων αναγνωστών έγινε τηλεοπτική σειρά με τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Κουτσομύτη. Και τότε καθήλωσε πολλούς μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, ενώ το τραγούδι των τίτλων, με τη φωνή της Μαρινέλλας, έγινε επίσης μεγάλη επιτυχία.
Τώρα, η «Πρόβα του νυφικού» ετοιμάζεται να βαδίσει πάνω στο θεατρικό σανίδι. Το Εθνικό Θέατρο θα το ζωντανέψει από τις 22 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου REX-Κοτοπούλη, σε διασκευή ειδικά γραμμένη για το θέατρο από τη συγγραφέα Ντόρα Γιαννακοπούλου και τον Θανάση Νιάρχο. Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελείται, τελικά, ο Σωτήρης Χατζάκης με τη βοήθεια της Ανδρομάχης Δαυλού, μετά την ατυχή έκβαση της συνεργασίας του Εθνικού με τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα.
Το καστ των ηθοποιών που θα ζωντανέψουν επί σκηνής τους ήρωες αυτού του πολύ επιτυχημένου βιβλίου είναι διαλεκτό: Αλκις Κούρκουλος στον ρόλο του Απόστολου, Ευγενία Δημητροπούλου στον ρόλο της Αγγελικής Δελή, Γιώργος Κοτανίδης στον ρόλο του θείου Οδυσσέα, η Δανάη Σκιάδη θα υποδυθεί τη Ρηνούλα, η Θέμις Μπαζάκα την Αθηνά Δελή, ο Θέμης Πάνου τον διοικητή της αστυνομίας.
        
Τιμή: Εισιτήριο θεατρικής παράστασης και μεταφοράς με λεωφορείο 20€ το άτομο.
Αναχώρηση από την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου (απέναντι από τον Ο.Τ.Ε.) στις 18.00
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαρτίου στα γραφεία του Συλλόγου, τηλ. 2221021548, από Δευτέρα έως και Πέμπτη από 19:00 μέχρι 21:00 και στους συναδέλφους Αυξωνίδη Άρη 6974125822 και Κορωναίου Βέτα 6974341868.


πηγή : Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου