Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Οι μνημονιακές πολιτικές που από το 2010 εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις κατ’ εντολή της Τρόικα (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε.), έχουν δημιουργήσει συνθήκες απόγνωσης για τους εργαζόμενους και ολοένα αυξάνουν τις στρατιές των ανέργων και των ανθρώπων που «ζουν» κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η ληστρική επιβολή του ΕΜΦΙΑ, σε ανθρώπους με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, η προοπτική συνταξιοδότησης στα 67, η διάλυση του συστήματος υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που, περιγράφουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους.
Ο χώρος της εκπαίδευσης βιώνει μια, δίχως προηγούμενο, πραγματικότητα με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία να αποκαλύπτουν την επικίνδυνη επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χρόνια τώρα καταγγέλλει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για «επένδυση» στην ελαστική εργασία, με παντελή απουσία μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση αλλά και την τραγική ανικανότητα των κυβερνώντων να διαχειριστούν ακόμα και τα πιο απλά οργανωτικά ζητήματα. Οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, αποκλειστικά σχεδόν, μόνο μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ αποτέλεσαν μια λύση αποφυγής της αντιμετώπισης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και τώρα που ολοένα και ελαττώνονται αφήνουν τις τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς και πλήττουν με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Κι όλα τα παραπάνω, μέσα στο εδώ και χρόνια διαμορφωμένο, τοπίο της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το να καλύψουν βασικούς τομείς λειτουργίας τους (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, καθαριότητα) αλλά και της κατάργησης εκπαιδευτικών κατακτήσεων όπως η αναλογία 1:25 στα τμήματα.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό κέντρο.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να διαμορφώσουμε αγωνιστικό πλαίσιο για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου