Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Υποψηφιότητα Κ. Μπακογιάννη : Όταν το όνομα του πατέρα σπάει τα δεσμά της οικογενειοκατίας!



Είμαι ο τελευταίος Έλληνας που θα επιθυμούσε την εδραιοποίηση του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας.
Ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω τους γιους και τις κόρες να διαδέχονται τους γονείς τους στα έδρανα της Βουλής, να μοιράζονται τις θέσεις εξουσίας και να μην έχουν ούτε ένα ιδεολογικό επιχείρημα, ιδέα ή σκέψη να προσθέσουν στην πολιτική ζωή αυτού εδώ του τόπου... Να τσακώνονται υποκριτικά στις τηλεοράσεις και μετά ο ένας να βολεύει με κάθε τρόπο τον άλλο, αφού πολλές φορές κάνουν και παρεΐτσα από μικρά παιδιά!
Βαρέθηκα να βλέπω τους γιους των πολιτικών της Ν.Δ. να υπηρετούν στο Ναυτικό επί ΠΑΣΟΚ και τις κόρες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ να διορίζονται και να μετατάσσονται ευμενώς επί Ν.Δ. τη στιγμή που οι ψηφοφόροι και τα μικρά και μεσαία στελέχη τους δίνουν τη μάχη της πολιτικής (και όχι μόνο) επιβίωσης!
Βαρέθηκα να βλέπω νέους ανθρώπους να δίνουν μάχες και να κερδίζουν τη ζωή τους καθημερινά, να διαπρέπουν και να γίνονται σπουδαίοι από το τίποτα, και όμως να μη μπορούν να κερδίσουν ούτε μια θέση στη διοικητική πυραμίδα της χώρας μας! Δεν είναι μόνο τα παιδιά των πολιτικών οικογενειών άξια να κυβερνούν αυτόν εδώ τον τόπο... Αντίθετα, υπάρχουν κάποια που είναι ανάξια να κουμαντάρουν ακόμα και ένα περίπτερο!
Η περίπτωση όμως του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη δεν είναι μια σαν όλες τις άλλες!
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Μπακογιάννη για το Δήμο Καρπενησίου με κάθε τρόπο! Κατά την άποψή μου μόνο πολλαπλά οφέλη θα μπορούσε να έχει η υποστήριξη αυτή για εκείνη :
1) Καταρχήν, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η ελληνική κοινωνία χρωστάει μια μεγάλη χάρη στον Παύλο Μπακογιάννη γιατί, όταν πραγματικά χρειάστηκαν κάποιοι λεβέντες για να επιτευχθεί η επί της ουσίας ομόνοια και συνεργασία της ελληνικής Αριστεράς με τη Δεξιά, ο Παύλος ήταν εκεί και έγινε ο κύριος εκφραστής και υποστηρικτής αυτής της ιστορικής ανάγκης! Και τι πήρε σε αντάλλαγμα; Την ανεπαρκή προστασία του από τους δολοφόνους της 17Ν και, ακόμα χειρότερα, την επί της ουσίας μη τιμωρία τους, όταν εκείνοι συνελήφθησαν!
2) Ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης δεν πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη (Κούβελου-Μητσοτάκη) αλλά γιατί είναι γιος του Παύλου Μπακογιάννη! Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως στη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε όλοι εμείς οι δεξιόστροφοι Νεοδημοκράτες η ρήση "Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα" δεν έχει καμία εφαρμογή και ισχύ!
3) Είναι μια καλή ευκαιρία να μπουν οι βάσεις για την ενότητα της παράταξης που δε θέλει να μοιράζονται οι ψηφοφόροι της σε ομάδες, αλλά θέλει μόνο την αποπομπή από τις τάξεις της μόνο αυτών που την έβλαψαν και την πλήγωσαν!


4) Θα είναι μια μεγάλη κίνηση μεγαλοψυχίας από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γιατί έτσι θα αποδεικνύεται ότι δεν κολλάει σε μικρόψυχες πολιτικές σκοπιμότητες αλλά τιμάει την ιστορία της, αλλά και τα στελέχη που έδωσαν τη ζωή τους, κυριολεκτικά, για την πατρίδα! Θα αποδείξει έτσι ο Αντώνης Σαμαράς ότι οι λογικές του μαντριού και της ημετερολαγνείας θα μείνουν για πάντα στο παρελθόν κι ότι η Ελλάδα που ονειρεύεται είναι η Ελλάδα των άξιων και όχι των διαχωριστικών γραμμών!
5) Θα αποδείξει έτσι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι αφουγκράζεται τον παλμό και τη σκέψη της κοινωνίας αλλά και των απλών στελεχών της! Για να είσαι ηγέτης πρέπει να ξέρεις να ακούς το λαό σου! Και ο λαός της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα είναι μαζί με τον Κ. Μπακογιάννη!
6) Η πολιτική στήριξη του Μπακογιάννη μόνο όφελος μπορεί να έχει για τη Νέα Δημοκρατία! Αν νικήσει, νίκησε σε έναν μικρό (όσο και σπουδαίος να είναι ιστορικά)Δήμο και, ενδεχομένως, έβαλε τα θεμέλια μιας πιο δυνατής σχέσης με τα στελέχη που βλέπουν καχύποπτα την ηγετική της ομάδα! Ακόμα κι αν έφτιαξε με αυτόν τον τρόπο το πολιτικό μέλλον του Κ. Μητσοτάκη, τον έδεσε στο άρμα της γιατί, κακά τα ψέματα, αν πολιτευτεί με το κόμμα της μητέρας του στο Νομό Ευρυτανίας, αποκλείεται να εκλεγεί! Αν πάλι χάσει, η ηθική δικαίωση θα έχει μείνει στη Νέα Δημοκρατία και κανείς δε θα κατηγορήσει τη Ν.Δ. για την επιλογή της!
7) Ό,τι κι αν πιστεύουν τα κόμματα, η εποχή των γραμμών και των κατευθύνσεων έχει περάσει! Πλέον ο λαός έχει τον πρώτο και μοναδικό λόγο! Ό,τι και να πει ο Σαμαράς, ο Παπανδρέου, η Ντόρα, ο λαός της Ευρυτανίας έχει το λόγο! Αυτός θα δείξει αν θέλει για δήμαρχό του τον Κ. Μπακογιάννη, αυτός θα κάνει ταμείο το Νοέμβρη!


Η επιλογή Κ. Μπακογιάννη για το Δήμο του Καρπενησίου δεν είναι επιλογή οικογενειοκρατίας. Είναι ιστορική ανάγκη, είναι εξιλέωση της κοινωνίας μας, είναι πολιτικός ορθολογισμός, είναι στην ουσία μονόδρομος, αν θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί τώρα που οι δύσκολες μέρες ήρθαν και η πράσινη καταιγίδα έχει ξεσπάσει στα κεφάλια όλων των Ελλήνων!
Ας δώσουμε την ευκαιρία στον Κ. Μπακογιάννη να μας δείξει τις δυνατότητές του! Ας τον ακούσουμε προσεκτικά με ανοιχτή καρδιά και καθαρό μυαλό τις προτάσεις και τις ιδέες του! Ευχή μου καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να εκλεγεί!



Υποψηφιότητα Κ. Μπακογιάννη : 1) http://news.ert.gr/el/ellada/politiki/39663-ypopsifios-sto-karpenisi-o-k-mpakogiannis
2) http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1857092

Βιογραφικό Παύλου Μπακογιάννη : http://el.wikipedia.org/wiki/Παύλος_Μπακογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου