Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας ομάδων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Τα τεράστια προβλήματα, που βιώνει η εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, επιβάλλει σωστή εκτίμηση και δράση.
Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας, με αγώνα στην πρώτη γραμμή, οργανώνοντας δράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Σήμερα που η συνδικαλιστική δράση στοχοποιημένη θεωρείται υπεύθυνη για μεγάλο μέρος των δεινών της ελληνικής κοινωνίας, το «διαίρει και βασίλευε» δημιουργεί υπόβαθρο μελλοντικής υποθήκευσης των αγώνων.
Μόνο με ενότητα και κοινό μέτωπο κρούσης, μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή γιατί ο συνδικαλισμός είναι θέση κι όχι άρνηση.
          Η δημιουργία και λειτουργία των ομάδων του Συλλόγου βασισμένη σε αυτή τη λογική απέδειξε ότι μέσα από τα κοινά ενδιαφέροντα, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συσπειρωθούν και ο Σύλλογος να αποτελέσει πυρήνα αφύπνισης, ενότητας, και έμπνευσης, για τους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, για μια εκπαίδευση που αξίζει να έχουμε.


Οι ομάδες του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το σχολικό έτος 2017- 2018 :
·        Ομάδα Οπτικοακουστικής Έκφρασης κάθε Τρίτη 6.00μ.μ. με 8.00 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό σχολείο, η πρώτη συνάντηση την Τρίτη 10 Οκτωβρίου με εμψυχωτή τον Γιώργο Ζαφειρίου και οικονομική επιβάρυνση 10 το μήνα για κάθε συνάδελφο.
“Εργαστήρι Οπτικοακουστικής Έκφρασης” Η οπτικοακουστική έκφραση είναι μια μορφή σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, που με καινούργια μέσα προχωρά ένα βήμα παραπέρα την ανθρώπινη αγωνία, τον κοινωνικό προβληματισμό, την πολιτισμική μας πορεία. Είναι ένα μέσο που ενθαρρύνει την αναζήτηση νέων, εναλλακτικών μορφών έκφρασης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν χάρη στη μη συμβατική χρήση των ήδη γνωστών ή των νέων οπτικοακουστικών εργαλείων. Έτσι μπορούμε, για παράδειγμα, να ερευνήσουμε τη δημιουργία μιας αφήγησης με εικόνες (ακίνητες ή κινούμενες) με τη χρήση μόνο ενός κινητού τηλεφώνου. Ακόμα και κάποιος λοιπόν, που δεν διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, μπορεί να εισαχθεί στον οπτικοακουστικό γραμματισμό. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για το συγκεκριμένο εργαστήρι, που απευθύνεται σε δασκάλους που θα μεταφέρουν την εμπειρία τους σε παιδιά. Για το λόγο αυτό, η δομή των μαθημάτων θα είναι τέτοια, ώστε οι περισσότερες ασκήσεις γνωριμίας με τις βασικές παραμέτρους έκφρασης του οπτικοακουστικού μέσου, να μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο σχολείο. Στόχος του εργαστηρίου είναι η σταδιακή εξοικείωση με τις κυριότερες παραμέτρους καλλιτεχνικής έκφρασης του μέσου, όπως είναι το κάδρο, το πλάνο, η ροή και ο ρυθμός που προκύπτουν από τη παράθεση χωριστών εικόνων ή κινούμενης εικόνας, οι οπτικές γωνίες, οι φωτογραφικές ποιότητες (φωτισμοί, ατμόσφαιρα, τόνος ),βασική επεξεργασία εικόνας, σχέση εικόνας – ήχου. Έτσι ώστε τα οπτικοακουστικά εργαλεία να χρησιμοποιηθούν ως μέσα έκφρασης σκέψεων, ιδεών, συναισθημάτων, ονείρων... Γιώργος Ζαφειρίου
·        Ομάδα «ρυθμός με κρουστά» με εμψυχωτή τον Αντωνιάδη Δημήτρη κάθε Τετάρτη 5.00 μ. μ. στο 5ο Δημοτικό σχολείο και οικονομική επιβάρυνση για τον κάθε εκπαιδευτικό 10 ευρώ το μήνα. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.
·        Ομάδα Πρώτων Βοηθειών με εμψυχώτρια την Σοφία Χονδρογιάννη κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 5.00μ.μ. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου στο 6ο Δημοτικό σχολείο τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.
·        Ομάδα παραδοσιακών χορών με δάσκαλο τον Ελευθερίου Δημήτρη
Από Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη 7.30 – 20.15 Αρχάριοι και 20.15- 21.15 Προχωρημένοι στο 5ο Δημοτικό σχολείο
·        Ομάδα κουκλοθέατρου με εμψυχώτρια την Αλεξάνδρα Πυρπιρή,  από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα 5.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο 6ο Δημοτικό σχολείο (Έλλοπος 20)
·        Ομάδα ραδιοφώνου κάθε Πέμπτη 7μ.μ. – 8μ.μ. στο σταθμό των εργαζομένων 9.65 fm ..www.9.65fm.gr( θα υπάρξει ανακοίνωση λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του σταθμού)
·        Ομάδα φιλαναγνωσίας, η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 7.00 στα γραφεία του Συλλόγου.
·        Ομάδα «Έπικοινωνώ» η πρώτη συνάντηση με θέμα «χάρτης επικοινωνίας εκπαιδευτικών γονέων».
Θα υπάρξει ανακοίνωση για την ημέρα και το χώρο που θα πραγματοποιηθεί.
·        Ομάδα αλληλεγγύης, οικολογίας και ποιότητας ζωής, θεατρική ομάδα, ομάδα ορεινών περιπάτων … θα υπάρξει ανακοίνωση για την ημέρα της πρώτης συνάντησης, και της δράσης των ομάδων.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή όπου δεν αναφέρεται.



Πρόεδρος,  Βέτα Κορωναίου 6974341868
Αντιπρόεδρος, Γιαννούχος Λάμπρος 6972725490
Γενική γραμματέας,  Βαρβάρου Έφη 6981005877
Ταμίας, Κατσαρή Γεωργία 6944770517
Μέλος: Γοδέβενου Ελένη (6977256584)
Μέλος: Παπουτσή Έλλη (6937307580)
Μέλος: Γαλανού Άννα (6978176622)

Για την καλύτερη οργάνωση ακολουθεί φόρμα δήλωσης συμμετοχής την οποία μπορείτε να στείλετε με mail ή φαξ στο 2221021548, επίσης μπορείτε να ενημερώσετε τηλεφωνικά .









ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αίτηση συμμετοχής σε ομάδες

Επώνυμο
Όνομα
e-Mail
Τηλέφωνo

Ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω σε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου