Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Τρίτη 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι η γενική συνέλευση που είχε οριστεί για τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μικρής συμμετοχής των συναδέλφων.
Σε μια προσπάθεια να οργανώσουμε τη δράση μας, για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του συλλόγου μας, σας καλούμε σε νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνεχίζουν να υπάρχουν. Οι αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση – που προωθεί η κυβέρνηση-  είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού (π.χ. κατάργηση του σταθερού δασκάλου-υπεύθυνου του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά, μείωση ωρών σε διδακτικά αντικείμενα χωρίς συνολική αναδιάρθρωση αναλυτικών προγραμμάτων κ.α.) ρυθμίσεις που οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες (με την εφαρμογή των 3μελών επιτροπών), επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.
Η απουσία τολμηρών κινήσεων από πλευράς Υπουργείου για τη γενίκευση της εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με το πραγματικό γεγονός ότι 35.000 προνήπια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενισχύει τη θέση του κλάδου για άμεση εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύει τα τεράστια ψεύδη με τα οποία η ΚΕΔΕ και οι συνοδοιπόροι της βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη, μιλώντας για κλείσιμο παιδικών σταθμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτούς.
Η δύναμη του κλάδου είναι η δική σας παρουσία και συμμετοχή τίποτα δεν χαρίστηκε όλα τα χρόνια των συνδικαλιστικών αγώνων, όλα κερδήθηκαν.
Συνάδελφοι,….η αποχή είναι αποδοχή και η αδιαφορία συνενοχή….!   
       Συμμετέχουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο σχολείο, για το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας              
                          
                            Η Πρόεδρος                                            Η γραμματέας
                           Βέτα Κορωναίου                                         Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου