Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Χρόνια πολλά, λοιπόν, φίλε εκπαιδευτικέ!


Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών σήμερα!
Χρόνια πολλά, λοιπόν, φίλε εκπαιδευτικέ!
Χρόνια πολλά σε αυτόν που  μεταλαμπαδεύει στα παιδιά τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας του, έτσι ώστε να την αγαπήσουν και μέσα από αυτήν να αγαπήσουν όλες τις πατρίδες του κόσμου!
Χρόνια πολλά σε αυτόν που ως «δεύτερος γονέας», που καμαρώνει για τις επιτυχίες των παλιών μαθητών τους.

Χρόνια πολλά σε αυτόν που «σπάστηκε» γιατί δεν έκαναν όλοι οι μαθητές του σωστά την άσκηση, γιατί  δεν κατάλαβαν τι σημαίνει «παραλήγουσα» και τώρα σπάει  το κεφάλι του να βρει τρόπο να το μάθει μέχρι και  ο τελευταίος μαθητής της τάξης.
Χρόνια πολλά σε αυτόν που πλήρωσε από την τσέπη του εκείνο το βιβλίο που μιλάει για το πώς θα μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά για να τους δείξει ότι τίποτα δεν πρέπει να πετάμε για να μην καταστρέφουμε άσκοπα τη φύση.
Χρόνια πολλά σε αυτόν που δε θα καταφέρει να αποσβέσει τα χρήματα που ξόδεψε η οικογένειά του για να σπουδάσει, ακόμα κι αν δουλεύει δύο ζωές!
Χρόνια πολλά στον δάσκαλο που πιστεύει ότι το μεράκι του και η δουλειά του δεν πληρώνεται με ευρώ αλλά με σταγόνες αληθινής αγάπης και σεβασμού!
Χρόνια πολλά στον δάσκαλο που, όταν τον ρωτάς πόσα παιδιά έχει, σου λέει τον αριθμό των μαθητών της τάξης του κι όχι των βιολογικών του τέκνων…
Και στους άλλους, σε αυτούς που συνυπάρχουν μαζί μας στα σχολεία αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν τους αφορά και δεν τους αγγίζει, εύχομαι ολόψυχα του χρόνου να γιορτάζουν μαζί μας!
Θα δουν ότι η ανταμοιβή μας πιθανόν να είναι φαντάζει ασήμαντη ή και «πασέ», όμως είναι υπέροχη και  ξεχωριστή : Είναι το χαμόγελο των μαθητών μας που ακόμα και μετά από χρόνια μας λένε «Γεια σου, δάσκαλε!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου