Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Εύβοιας για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2018


Αγαπητοί συνάδελφοι,
     Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της έχουν μπει στο στόχαστρο των κυβερνώντων. Οι ολέθριες μνημονιακές  πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν οδηγήσει την πατρίδα μας σε βαθιά και αδιέξοδη κρίση. Ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας δεν αποτελεί εξαίρεση. Με δεδομένο το συνδυασμό της πολιτικής των συγχωνεύσεων, της λογιστικής διαχείρισης στην εκπαίδευση, της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού ο εκπαιδευτικός γίνεται «έρμαιο» σε ένα παιχνίδι αλληλοαναιρούμενων αποφάσεων, υπεραριθμιών και μετακινήσεων δημιουργώντας φόβο και εργασιακή ανασφάλεια.

     Η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που αναπληρώνουν κατά βάση τον εαυτό τους, τα κενά σε ειδικότητες, δασκάλους και ειδική αγωγή, η απαξίωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου, είναι μόνο ορισμένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.
     Με βάση την παραπάνω εκπαιδευτική πραγματικότητα η παράταξη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε. έχει θέσει ως στόχο κι επιδίωξή της την ίση αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων,  με σεβασμό στις ανάγκες τους και εμπιστοσύνη στην κρίση τους,  βάζοντας μπροστά τον εκπαιδευτικό – συνάδελφο, τον κλάδο μας, το ελληνικό σχολείο, τη δικαιοσύνη και την πατρίδα μας. Οραματιζόμαστε μία εκπαίδευση που θα τοποθετεί το σχολείο μέσα στην κοινωνία και την κοινωνία μέσα στο σχολείο, μια εκπαίδευση χτισμένη με φαντασία που θα χαρίζει εμπειρίες μέσα από ένα όμορφο ταξίδι με προκλήσεις και δημιουργικότητα.
     Οι υποψήφιοι της  Δ.Α.Κ.Ε. /Π.Ε., βασισμένοι στις αξίες και τα ιδανικά που μας ενώνουν, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για τη στήριξη του δημόσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για μία ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία που θα έχει ως γνώμονα το σεβασμό και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης και θα εδράζεται στη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια.
     Ως υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, να εμπιστευτούν και να στηρίξουν με την ψήφο τους μάχιμους εκπαιδευτικούς του κλάδου μας που δεν θα έχουν δεσμεύσεις κι εξαρτήσεις. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, για αξιοπρέπεια, για επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση του Έλληνα Εκπαιδευτικού:
Διεκδικητικά-Ασυμβίβαστα-Κριτικά-Ενωτικά

       *Οι αναπληρωτές δεν έχουν οικονομική επιβάρυνση και θα λάβουν βεβαίωση.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΚΙΝΗΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Π.Υ.Σ.Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Βασιλούδης Κωνσταντίνος του Ζαφειρίου
Δομέτιος  Δημήτριος του Γεωργίου
Ιωσήφ Στυλιανή του Ιωάννη
Κυράνας   Χαράλαμπος του Ιωάννη

Λάμπρου Αικατερίνη του Σταματίου

Μάγκου  Ζαχαρούλα του Παναγιώτη
Μπλέτσας  Χρήστος του Κωνσταντίνου
Παπαθανασίου Αθανάσιος του Γεωργίου
Παπανικολάου  Γεώργιος του Αναστασίου
Πριμηκυρίου Ευαγγελία του Δημητρίου
Σούλτος Λεωνίδας του Ιωάννη
Στεφανοπούλου Ευαγγελία του Νικολάου
Τασσοπούλου  Μαρία του Γεωργίου
Τσαούσης Γεώργιος του Θωμά
Χάσπαρη Σοφία-Μαρία του Χρήστου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βασιλούδης Κωνσταντίνος του Ζαφειρίου
Δομέτιος  Δημήτριος του Γεωργίου
Δούκας Νικηφόρος του Χρήστου
Κυράνας   Χαράλαμπος του Ιωάννη
Σούλτος Λεωνίδας του Ιωάννη
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Π.Ε.  (Από την Εύβοια)
Παπανικολάου  Γεώργιος του Αναστασίου

*Τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Μέχρι δύο (2) σταυρούς σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου